Kysymys:
Kuinka kuuma on liian kuuma MacBookilleni?
drjrm3
2012-01-21 03:34:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on MacBook (2,26 GHz Intel Core 2 Duo päivitettynä 8 Gt: n 1067 MHz: n DDR3-RAM-muistiin), jossa on OS X -versio 10.6.8. Teen paljon prototyyppejä korkean suorituskyvyn laskemiseen tässä MacBookissa (käynnissä c ++, fortran, mathematica, matlab jne.) Ja työskentelen usein rinnakkain.

Olen huomannut, että tietokoneeni kuumenee, joten olen asentanut 'Lämpötilavalvonta' ja huomaa, että vaikeita töitä suoritettaessa se voi hajota 90 asteen (C) alueelle. Tiedän, että tämä ei ole hyvä, mutta onko tämä uskomattoman vaarallista? nähtyään, mitkä arvot minun pitäisi alkaa olla huolissani?

Toiseksi haluaisin puhdistaa (ja ehkä jopa vaihtaa?) tuulettimen varmistaakseni, että saan parhaan mahdollisen ilmanvaihdon. Tuleeko paine paineilmalla temppu? kuinka kallista / kannattavaa olisi avata kotelo ja vaihtaa tuuletin?

Kaikki apu olisi hienoa - kiitos!

Kaksi vastused:
l'L'l
2012-01-21 04:20:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

90˚c on tyypillinen järjestelmälle suurella kuormituksella; kaikki> 95 ° C on silloin, kun haluat ehkä olla huolissasi. Jos keskusyksikkö kuumenee liian kuumaksi tai alkaa ylikuumentua, järjestelmä kellottaa suorittimen (yleensä) ylikuumenemisen estämiseksi. Fanien ei pitäisi kulua loppuun, joten en todellakaan näe mitään järkeä yrittää korvata sitä, mikä ei ole rikki. Intel Mac on käynnissä kuumana, ja se, että ainoa tuuletin on lähtötuuletin, ei auta lämmöntuotannossa.

Jotain, mitä voisit auttaa lievittämään lämpöä, on ladata smcFanControl (ilmainen) ja säätää faneidesi kierroslukua. Aseta tavallisen 1800 rpm sijasta 3500-3600 rpm, mikä auttaa jäähdyttämään lämpötilaa mahdollisesti 2-10 ˚c. Saatat huomata enemmän kohinaa korkeammasta kierrosnopeudesta, vaikka sinun ei pitäisi huolehtia siitä - MacBooks-fanit maksimoivat yleensä noin 6000 kierrosta minuutissa, ja olen jo pyörittänyt yhtä korkeintaan 8700 kierrosta minuutissa.

Kiitos avusta. Yritän olla peloissani ennen kuin katkaisen 95!
No, juuri käynnissä jonkin verran matematiikkaa, se rikkoi 95 - se nousi noin sata ennen kuin lopetin ytimen. voinko tehdä mitään muuta, jotta se ei pääse kuumalle?
@Laurbert515 - voitko lähettää kuvakaappauksen lämpötilan lukemasta, ja yrititkö smcFanControlia? Lisäksi, minkä tyyppisellä alueella MacBook on, eli onko se pöydällä tavaroiden / tuuletuksen / jne. Vieressä
ole aivan varma, kuinka kuvakaappaus lähetetään lämpötilan lukemiseen, enkä halua sen nousevan +100: een joka tapauksessa! se osui tähän lämpötilaan käyttäessään "lämpötilan säätöä" (vaihtoehto smcFanControlille) ja kannettava tietokoneeni on pöydällä.
Tuntematta muita yksityiskohtia, kuten kuormitusta, kun se kuumenee, sovellusta, jota käytät seuraamaan sitä jne., En voi oikeastaan ​​ehdottaa mitään muuta. Paineilman käyttö voi auttaa, kuten mainitsit, jos Macin sisällä on roskia. Se vaatii todennäköisesti avaamaan sen, vaikka päästäisit kaiken irti.
drjrm3
2015-09-10 07:05:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kolmen vuoden seinäajan ja satojen vuosien prosessorin jälkeen vastaan ​​tähän kysymykseen päivitettäväksi kaikille, jotka ovat kiinnostuneita nykyajan arvoista.

Nykyinen Macbook Pro (verkkokalvo, 13 tuumaa) , Alkuvuosi 2015 - 2,7 GHz: n Intel Core i5, 16 Gt: n 1867 MHz: n DDR3-RAM) joutokäynnillä noin 50-65 C: n lämpötilassa ja voi nousta jopa yli 100, kun suoritan raskaita prosesseja Matlabissa. Joskus, kun minulla on ryntäysprosesseja ja minun on käynnistettävä uudelleen, se nousee 80-90: een tekemättä paljon työtä.

Kaikki tämä on melko normaalia kirjassa ja tuulettimen puhdistaminen ei onnistu paljon. Jos se on tyhjäkäynnillä yli 90, se on hieman erilainen. Sanon kuitenkin, että tuntikausien käyttöaika 100 C: n ylittävälle suorittimelle ei ole paras idea. Tuolloin kun tein tämän, Macbook oli oikeastaan ​​ainoa keino ohjelmoida tien päällä, joten minun piti tehdä. Jos nykyään huomaan MacBookini olevan yli 95 laskennallisesti intensiivisen työn takia, heitän työn työpöydälle.

Vertailun vuoksi - minulla on myös Linux-työpöytä (Intel i7-4790K, 4.0 GHz, 32 Gt: n 1600 MHz: n RAM-muisti) ja yritä saavuttaa se yli 70 C: n lämpötilassa, vaikka suoritettaisiin rinnakkaisia ​​töitä kaikilla 4 ytimellä tuntikausia ja se joutokäynnillä yleensä noin 29-32 C.

Voi vahvistaa.MacBook Pro läpäisee 100C-merkinnän, jonka "Macin tuuletinohjaus" ilmoittaa, samalla kun samalla painotetaan prosessoria / grafiikkasuoritinta (esimerkiksi Civilization VI -pelin aikana).


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...