Kysymys:
Jos jätän laturit aina kytkettynä pistorasiaan, kuluttavatko ne energiaa vai aiheuttavatko ne turvallisuusriskin?
Rodrigo Sieiro
2011-02-04 05:42:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mietin tätä aina: kuluttaako se edelleen energiaa, kun jätän laturin kytkettynä pistorasiaan, mutta en lataa mitään?

Joissakin kannettavien latureissa on aina päällä oleva ledi, joten luulen, että se kuluttaa ainakin vähän. Mutta entä Applen laturit? Haluan jättää iPhonen ja iPadin laturit aina kytkettynä työpöydän alle (jotta voin vain liittää laitteeni, kun haluan ladata), mutta olen huolissani siitä, että niitä ei pitäisi kytkeä koko ajan turvallisuusriskien tai phantom-virrankulutuksen takia .

Onko mitään tapaa mitata tätä varmistaaksesi?

Seitsemän vastused:
user588
2011-02-04 05:52:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se kuluttaa energiaa. Tunne se, se tuntuu lämpimältä tai jopa kuumalta. Se ei käytä paljon, mutta on silti hyvä olla tuhlaamatta tätä. Irrota virtajohto tai osta virtajohto ja katkaise virtajohto, kun sitä ei tarvita.

Voit selvittää tarkan määrän käyttämällä Kill-a-Watt tai lue MacBook Environmental Report (PDF). Nykyisen version (MacBook, toukokuu 2010, valkoinen) mukaan virrankulutus ilman kuormaa on 0,010 W. Vanhemman version (MacBook, 2008, metallirunko) virrankulutus on 0,15 W ilman kuormaa. Tämä on suuri ero.

0,15 W tarkoittaa, että jos jätät sen verkkovirtaan vuoden ajaksi, käytät 1,314 Kwh. Koska hinta on noin 0,20 dollaria / Kwh, se maksaisi noin 25 senttiä vuodessa. Jos tietokone on päällä koko ajan (14 Kwh: lla), hinta olisi noin 25 dollaria vuodessa.

Suuri matematiikka, mutta siinä on [paljon enemmän] (http://apple.stackexchange.com/a/7729/1174), jos tarkistat vastaukseni alla! ; P
Paul D. Waite
2011-02-04 14:39:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mittasin MacBook Pron laturin ja iPhone / iPad-laturit Kill-a-Watt-tyyppisellä laitteella, eikä se näyttänyt käyttävän mitään merkittävää virtaa, kun se kytkettiin seinään yksin (esim. se oli alle 1 wattia).

MUTTA:

  • En ole varma, onko laitteeni riittävän herkkä mittaamaan hyvin pieniä tehomääriä.

  • mittarilukema voi vaihdella. Jos olet kiinnostunut tällaisista asioista, saisin pienen oman donglesi ja tein mittauksia. Kaivos maksaa noin 5 puntaa.

conorgriffin
2011-02-04 06:01:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se kuluttaa energiaa, vaikka sitä ei olisikaan kytketty Maciin. Lisäksi, mitä kauemmin jätät ne kytkettynä verkkovirtaan, sitä todennäköisemmin ne vahingoittuvat sähköiskun tai salamaniskun tms. Vuoksi. Parasta on, että sinulla on todennäköisesti monipistorasiakaapeli, johon laturit kytkeytyvät työpöydän alle ja voit vain vedä se ulos seinästä, kun sitä ei käytetä. Se suojaa laitteitasi sähköongelmilta ja säästää selkäsi pöydän alle joutumiselta!

Chris Quenelle
2011-02-04 12:08:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikki laturit on suunniteltu tukemaan virran kytkemistä 24 tuntia vuorokaudessa. Älä ole huolissasi heidän kulumisestaan. Jos olet huolissasi pienestä sähkölaskun latauksesta tai jos yrität tehdä omasi tuhlaaksesi vähemmän sähköä, voit liittää ne kaikki virtakaapeliin. Kun et käytä niitä, katkaise virtajohto.

cregox
2011-02-04 18:09:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on jälleen yksi virrankulutuksen myytti. älä välitä siitä *.

Mittarilukema voi vaihdella ( ja kuten muut sanoivat, se kuluttaa energiaa. Vaikka se on alle 1 wattitunti (laskin mukana), se maksaa todennäköisesti korkeintaan muutaman sentin vuodessa. Ainakin MacBook-sovitin , joka on kuluttaa todennäköisesti 0,1 kWh. Jotkut matkapuhelinsovittimet saattavat nousta 0,5 kWh: iin ja jopa pidemmälle. Siinä on paljon eroja, ja sitten se voi maksaa jopa 2 taalaa vuodessa. Lasketaan kWh: n arvo 0,2 dollaria. Silti huomaamattomat kustannukset.

Jos haluat todella säästää rahaa pienillä sellaisilla toimilla , lainaan sitä hienoa Michael-linkkiä, jonka olen jo antanut sen yläosassa:

Olet paljon parempi, kun otat yhteyttä lämmitykseen , jäähdytykseen , valaistukseen , pyykkiin ja tietokone ensin.

Pari muutama mielenkiintoinen aiheeseen liittyvä sivuhuomautus :

  • MacBook on suunniteltu kytkettäväksi 24/7, vaikka sitä suositellaan irrotettavaksi kerran kuukaudessa, vaikka ei tarvita. Neuvo on periaatteessa pitää akkumittari kalibroituna, mutta se kalibroi hienosti aina, kun teet sen.

  • Hauska laskelma: jos jätät MacBookin aina kytkettynä verkkovirtaan maksaa karkeasti ne 25 dollaria vuodessa, jonka toinen käyttäjä myös laskee. Nyt, jos irrotat sen päivittäin 9 tunnin ajan, säästät noin 10 dollaria. Mutta käytät akkuenergiaa, ja lataus tapahtuu 80 kWh: n teholla. 80%: n lataaminen kestää 2 tuntia, joten jos teet tämän joka päivä, se maksaa silti samat 25 dollaria. Jos tyhjennät lähemmäs nollaa joka päivä, kestää 4 tuntia täydellä latauksella ja maksaa sinulle vähintään 37 dollaria. Jos suljet kannen ja et käytä melkein virtaa virran ollessa irrotettuna, akun hinta ei todellakaan käynnisty, ja voit säästää 10 dollaria. Ehkä se on vain 9 dollaria.

(*) Joten on melko ok jättää se päälle, mutta en haluaisi . Eräänlainen.

Meillä on aina oltava ainakin virtakaapeli elektroniikkaa varten ja katkaistava se joka tapauksessa säännöllisesti turvallisuuden vuoksi . Ainakin ukkosmyrskyssä, koska vaaroja voi tapahtua. Mutta suurjännitepurkaukset eivät tule vain naapurimaasta eikä pelkästään ukkosta. Irrotan melkein kaikki laitteeni seinästä.

Todellinen asia on nyt : onko sinulla ylimääräisiä 79 dollaria ylimääräistä rahaa ja onko sinulla kätevä ylimääräinen laturi? Jos näin on, jätä se vain mukavuuden (ja laiskuuden) vuoksi!

Ja jos haluat olla ympäristöystävällinen, pidä mielessä ne 1 dollari vuodessa kerrottuna 200 miljoonan ihmisen yliarvioinnilla, joka MacBookin käyttö ei ole vieläkään mitään (5 miljoonaa dollaria vuodessa tai 20 miljoonaa kWh tai 0,00000002 pentawattituntia 144 pentawattitunnin keskimääräisen maailmanlaajuisen kulutusennusteen mukaan vuonna 2008), eikä ole kuin voitte vakuuttaa kaikki nuo ihmiset pääse silti heidän mukavuudestaan.

Apple
2014-10-31 00:39:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ottaen huomioon erilaiset olosuhteet, iPhone 4 / 4s / 5 / 5s / 6 -laitteen laturi voidaan kytkeä 24 tuntia vuorokaudessa ilman eroa laturilla. Pieni virta, joka on alle 0,01 prosenttia wattista, menee laturin altaaseen eikä riitä edes pidettäväksi huolena. Se on yhtä suuri kuin kolmasosa sentistä vuodessa.

Alex
2011-02-07 03:35:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En suosittele tämän tekemistä. Älä myöskään pidä laitteitasi aina jatkuvasti kytkettynä verkkovirtaan ... Tämä vähentää sen akun käyttöikää. On hyvä tehdä virrankäynti kuukausittain terveellisen akun säilyttämiseksi (anna akun laskea, kunnes se kuolee, ja lataa sitten täyteen).Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...