Kysymys:
Kuinka saan selville, mikä syö HD-tilaa hitaasti?
Kyle Cronin
2009-07-19 07:53:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muutaman päivän välein saan MacBook-tietokoneelleni ilmoituksia, että kiintolevytila ​​on loppumassa tai loppumassa. Tietenkin uudelleenkäynnistys antaa minulle mahdollisuuden palauttaa gigatavua tilaa (viime aikoina se pystyi palauttamaan noin 2,2 Gt). En kuitenkaan tunnista henkilökohtaisessa toiminnassani mitään, joka kuluttaa tilaa.

On mahdollista, että se on roistova iTunes-podcast tai valtava ohjelmistopäivitys, jonka Macini lataa automaattisesti - kumpi tahansa näistä ottaisi takaisin tilaa uudelleenkäynnistyksen yhteydessä?

Yksi mahdollisuus, jonka voin ajatella, on se, että FileVaultilla on jonkinlainen levyvuoto, joka jakaa, mutta ei vapauta tiedostoja. Onko tämä ymmärrettävää? Onko olemassa työkalua, jonka avulla voin määrittää, mihin tämä tila on menossa? Olettaen, että se on FileVault, pitäisikö minun yrittää poistaa se käytöstä? Mikä on paras tapa kääntää FileVault lähes täydellä tietokoneella?

Ole hyvä: kun tämä kysymys esitettiin ensimmäisen kerran: käytitkö Leopardia vai Snow Leopardia?
@Graham Olen varmaankin käyttänyt Leopardia, koska Snow Leopard julkaistiin vasta kuukauden kuluttua tämän kysymyksen lähettämisestä.
Kuusitoista vastused:
#1
+100
Cawas
2010-03-11 06:10:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on ollut hyvin samanlainen ongelma, joten päätin koota useita menetelmiä sen ratkaisemiseksi. Joten seuraavat ovat ne vaihtoehdot, ja jotkut niistä sain täällä jo annetuista vastauksista. Ymmärrän, että tämä on hieman offtopic kysymyksestä, mutta se on sopusoinnussa vastausten kanssa. Tässä on monia osia, ja nämä kaikki ovat ohjelmistoja, joita voisin kokeilla itselleni jotenkin.

On yleensä hyvä kiinnittää erityistä huomiota alla olevien sudo -vaihtoehtojen käyttämiseen, jotta ohjelmisto voi käyttää jokaiseen tiedostoon , joka todennäköisesti sisältää joitain isoja piilotettuja tiedostoja.


Tässä on lyhyt luettelo sovelluksista levyn käytön tarkistamiseksi:

 • GrandPerspective on vain graafinen, Treemapin avulla se voi mitata tiedostoja loogisilla tai fyysisillä menetelmillä ennen skannausta, näyttää / piilottaa paketin sisällön ja muuttaa värimaailma lennossa. Se pystyy myös tallentamaan skannatut tiedot useiden ikkunoiden arkistointia tai vertailua varten.

 • Disk Inventory X käyttää myös Treemap-graafista mallia, mutta kansioiden ja tiedostojen luettelonäkymän vieressä. Grahpics ei ole yhtä hyvä kuin GrandPerspective, eikä luettelo ole yhtä hyvä kuin OmniDiskSweeper, mutta se tekee hyvää työtä sekoittamalla molemmat. Siinä on Finder-laajennus ja eniten vaihtoehtoja asetusten 3 välillä. Se on monimutkaisin, mutta ei kaikki.

 • OmniDiskSweeper ei ole graafinen ja hyvin samanlainen kuin Finderin sarakenäkymä. Valitset analysoitavan kansion tai levyn, se järjestää ne levykäytön mukaan, kun olet laskenut aikaa. Tämän jälkeen voit vain poistaa kaikki luettelossa olevat asiat (siirtää roskakoriin).

Joten jokaisella on omat etunsa ja kohokohdat, en ole vieläkään varma, onko sellaista ylhäällä . Ne ovat kaikki ilmaisia.


On myös erilainen lähestymistapa: sovellukset skannaavat tiettyjä odotettuja paikkoja ja tiedostot tilankäyttöä varten epätyypillisillä tavoilla. He keräävät periaatteessa joitain tunnettuja asioita järjestelmästä, jotka voivat turvota levyn kaikki yhdessä mukavassa käyttöliittymässä, jotta voit nähdä ja päättää mitä poistaa.

 • CleanMyMac luetellaan välimuistit, lokit, kielitiedostot, yleiset binääritiedostot, kehitysjätteet, laajennukset ja sovellukset. Se skannaa tiedostot ja käyttää myös jonkin verran tietämyskantaa. Upea käyttöliittymä, helppo käyttää. CleanMyMacilla on ilmainen kokeiluversio, joka puhdistaa vain 500 Mt.

 • XSlimmer on hyvin tarkka. Se poistaa "tarpeettoman" koodin "rasvoista" binääreistä ja poistaa tarpeettomat kielet , kuten verkkosivustolla sanotaan. Universal Binaries, toisin sanoen, vievät paljon tilaa tiedostojen tallentamiseen suoritettavaksi useilla eri arkkitehtuureilla ja kielillä. Joten tämä riisuu ne kaikki kutistumaan vain tietokoneen tarpeisiin. XSlimmer on tällä hetkellä lopetettu.


Toinen lähestymistapa etsii päällekkäisiä tiedostoja. Kaupallisia vaihtoehtoja on monia, jotkut saattavat olla parempia kuin alla luetellut, en ole kokeillut niitä kaikkia. Joka tapauksessa luetellaan valitsemani sovellukset ottaen huomioon, mitä voin kokeilla.

 • TidyUp on hyvin tunnettu sovellus Tämä aihe. Voit määrittää, mihin kopiot skannataan. Se tarjoaa perus- ja edistyneitä tiloja, useita erilaisia ​​strategioita ja kriteereitä.

 • MrClean on ilmainen työkalu, joka vain etsii kansioita kaksoiskappaleiden ja roskakoriin. Erittäin yksinkertainen, mutta tehokas, jos olet varma siitä, mitä olet tekemässä.

 • Chipmunk skannaa kaksoiskappaleet ja antaa sinun valita roskakorit. Se tarjoaa solmunäkymän kansioista, ja voit valita " poistaa kaikki kansiossa olevat tiedostot, joissa on kopioita muualla, tai päinvastoin ", sekä valita käsin. Kaikkien tiedostojen skannaaminen voi viedä hyvin kauan, mutta sen jälkeen se tekee erittäin kunnollisen työn.

 • DupeCheck " drop tiedosto siihen ja se tarkistaa Spotlight-hakemistosi avulla, onko sinulla mahdollinen kopio jonnekin . " Se on noin tämä mukava avoimen lähdekoodin sovellus. Ei loistava työkalu tilanpuhdistukseen kerralla, mutta ajan myötä se auttaa pitämään tilasi puhtaana.

 • DuplicateFileSearcher verkkosivustolta: " on ilmainen tehokas ohjelmistoapuohjelma, jonka avulla voit etsiä ja poistaa kaksoiskappaleita tietokoneeltasi. Sitä voidaan käyttää myös MD5- ja SHA-hajautusten laskemiseen. Ohjelmisto toimii Windows-, Linux-, Solaris- ja MacOS-käyttöjärjestelmissä. " . Tarpeeksi sanottu.


Seuraavaksi keskustelen lyhyesti vastaavasta lähestymistavasta lainaamalla asiaankuuluvia osia kahdesta muusta asiasta, jotka voidaan tehdä puuttuvan levytilan etsimiseksi, asentamatta mitään uutta, vain käyttämällä komentoriviä (päätelaite).

Tämä (pitkä, mutta hyvä) on MacFixIt-foorumeilta (katso lisää vaihtoehtoja ja lisätietoja):

Useimmissa tapauksissa osa tiedostoista on tosiasiassa, mutta tiedostot ovat näkymättömiä Finderin normaalissa käytössä.

Etsi Finderin Siirry kansioon -ominaisuuden avulla (Siirry-valikossa) näiden kansioiden sisällön koot liittämällä nämä polunimet:

 / private / var / vm / private / var / log / Volumes 

Hakemisto / private / var / vm sisältää virtuaalimuistin käyttämät vaihtotiedostot. Uusia tehdään, kun enemmän tietoja vaihdetaan RAM-muistista kiintolevylle. Koko niiden luomisprosessi alkaa jokaisesta uudelleenkäynnistyksestä tai uudelleenkäynnistyksestä; älä yritä poistaa niitä itse. Tarkista kaikkien vaihtotiedostojen koko heti käynnistämisen jälkeen ja levyn täyttyessä. Pantherissa kaksi ensimmäistä vaihtotiedostoa ovat 64 Mt, sitten kukin uusi on kaksinkertainen edelliseen verrattuna (128 Mt, 256 Mt, 512 Mt, 1 Gt) ja enintään 1 Gt. Tigerissä kaksi ensimmäistä vaihtotiedostoa on 64 Mt, seuraava 128 Mt ja mahdolliset ylimääräiset vaihtotiedostot 256 Mt.

Jos et käytä päivittäistä, viikoittaista ja kuukausittaista ylläpitosarjaa (joko apuohjelman avulla tai suorittamalla komennot sudo periodic daily, sudo periodic viikoittain ja sudo periodic kuukausittain Terminalissa), käynnistysmäärän lokit voivat tulla liian suuriksi. Jos virhe esiintyy usein ja sitä kirjataan, sinulla voi olla erittäin suuri tiedosto /private/var/log/system.log.

/ Volumes-tiedostojen tulee olla aliaksia liitetyille taltioille. Älä poista näitä aliaksia, koska kaikki, mitä teet niille, tapahtuu vastaavien määrien sisällölle. Jos et ole varma, että voit tutkia tätä kansiota vahingossa, irrota kaikki muut kuin käynnistyslevyt ennen aloittamista, ennen kuin aloitat, jos puuttuva levytilaongelma vaikuttaa vain kyseiseen taltioon. Ulkoiset FireWire-asemat voidaan irrottaa asianmukaisen irrotuksen jälkeen.

Joskus varmuuskopio-ohjelmat, jotka eivät löydä varmuuskopiolle tarkoitettua määränpäätä (tai kohdekohtaa), luovat kansion, jolla on sama nimi kuin määränpää, ja laittaa kansion / Volumes-hakemistoon. On tapauksia, joissa koko käynnistyslevy on varmuuskopioitu itse, kansiossa / Volumes. Jos puuttuva tila on suunnilleen käyttäjän kansion kokoinen, tällainen varmuuskopio on todennäköisesti selitys. Jos käytät Carbon Copy Cloner -ohjelmaa tai muuta varmuuskopiointi- tai kloonausapuohjelmaa ja asetuksesi on määritetty luomaan varmuuskopio aikatauluun, eikä aiottua kohdemäärää ole asennettu tai se nukkuu aikataulun mukaisesti, varmuuskopio luodaan / Volumes-hakemistoon .

Voit tarkistaa normaalisti näkymättömän / Volumes-hakemiston koon aktiivisessa käynnistysasemassa avaamalla uuden Finder-ikkunan. Valitse käynnistysnopeus vasemmalla olevasta luettelosta ja valitse sitten sarakkeenäkymä (kolmen näkymän oikealla puolella oleva). Valitse Finderin Siirry-valikosta Siirry kansioon ja liitä:

 / Volumes 

/ Volumes-hakemisto tulee näkyviin Finderissa; etsi sen koko valitsemalla se ja kirjoittamalla Komento I. Oman / Volumes-hakemiston ilmoitetaan olevan 12K.

Tämä toinen on Mac OS X Hints -foorumeilta ( ei paljon muuta nähdä siellä):

Voit halutessasi suorittaa du in terminal nähdäksesi, mitä kaikki on tekeillä. Tämä voi kestää muutaman minuutin.

Esimerkki on terminal.app avaaminen ja sitten näiden komentojen suorittaminen:

 sudo du -h -d 1 -c / 

Syötä salasanasi, kun se pyytää sitä, ja anna sen sitten mennä. Suorittaminen kestää muutaman minuutin, joten ole varovainen.

du tarkoittaa levyn käyttöä. Siellä on myös df. Haluan sisällyttää -x yllä olevaan komentoon:

 sudo du -cxhd 1 / 

Lisäämällä komentorivivaihtoehtoon voit käyttää automaattipalvelua minkä tahansa sovelluksen avaamiseen. Tämän avulla saat erilaisia ​​(ja täydellisempiä) tuloksia käyttöliittymässä.

Tai jos käytät Power PC: tä, käytät Rosettaa tai mitä tahansa muuta ennen Snow Leopardia , voit sekoittaa minkä tahansa edellä mainitun sovelluksen Pseudoon. Se on pieni sovellus avata asioita järjestelmänvalvojana. Kuvaa se kuin sudon graafinen käyttöliittymä.


Lopuksi "The X Lab" -palvelussa on täydellinen aloittelijan opas, jota en vain lainaa täällä sillä se on liian pitkä.

+1 ** du ** -komennolle päätelaitteessa: se on asennettu oletuksena ja ei-hölynpölyä.
#2
+51
Graham Perrin
2011-08-05 14:07:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

DaisyDisk (ilmainen kokeilu, 9,99 dollaria)

enter image description here

DaisyDisk on eräänlainen kuin WinDirStat Windowsille, sillä voit nähdä tiedostosi visuaalisena hierarkiana ja selvittää, mitkä vievät eniten tilaa.

Missä Daisy Disk on loistava, on kaksi paikkaa:

 • Se on ohjelmoitu tehokkaasti ja rinnakkaisten prosessien avulla etsimään nopeasti kaikki erikoistapaukset, joissa Applella on tiedostojärjestelmäallokointeja, jotka ovat ainutlaatuisempia Core Storage- ja APFS-tiedostoille sekä paikallisia tilannekuvia / säilöille.
 • Se selittää myös kaikki nämä erikoistapaukset ja virheet erittäin hyvin. Kun sinulla on varauksia suurella määrällä puuttuvaa tilaa, se säästää sinua oppimasta kaikki yksityiskohdat paikallisten tilannevedosten tyhjentämisestä komentoriviltä, ​​tietäen, milloin on aika käynnistää palautus, jotta Levytyökalu voidaan suorittaa tarkistamaan itse levy, kun kaaviot eivät t summataan oikein jne. ...
 • Kyllä, se maksaa, mutta toivottavasti säästät järkevyyttä ja aikaa pitkällä aikavälillä, koska se on ollut vankka työkalu monien vuosien ajan.

  Kiitos Sathyalle hänen vastauksestaan ​​pääkäyttäjässä.

  tämä on paras.Olen ostanut sen Black Friday -myynnillä 6 dollaria, ja se on todella helppo käyttää ja ymmärrettävä.Todella mukava työkalu.Kiitos
  Erittäin hyvä suositus - tiedostojen etsinnässä, jota tavalliset työkalut (du jne.) Eivät paljastaneet selvästi, tämä sovellus nousi heti ongelmaan.Hyvin tennerin arvoinen.
  #3
  +34
  GeneQ
  2009-07-19 10:35:20 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Disk Inventory X on toinen erinomainen levytilan visualisointi.

  Disk Inventory X

  FileVault tai muu kolmannen osapuolen ohjelmisto ei ole tässä tarpeen .

  Mac OS X on yksinkertaisesti monimutkainen ja moderni käyttöjärjestelmä, joka käyttää levytilaa dynaamisesti ja usein arvaamattomasti. Paitsi että vaihtotiedosto kasvaa ja kutistuu, OS X: llä on myös alijärjestelmä, joka luo dynaamisen kuormaajan jaetun välimuistin, joka voi kasvaa valtavaan kokoon ilman sinun tietosi. Välimuisti sijaitsee osoitteessa / var / db / dyld /

  Älä koskaan sekoita OS X: n välimuistien ja vaihtotiedostojen kanssa. Välimuisti huuhdellaan käynnistyessäsi SafeMode-tilaan ja se luodaan uudelleen normaalien saappaiden aikana. Lyhyesti sanottuna tämä on yksinkertaisesti levytilaa OS X: n ajamiseksi. Välimuistia ei voi todella palauttaa tai hallita.

  Joku macfixitforums.com on koonnut ystävällisesti luettelon tavallisista epäiltyistä joka sieppaa levytilaa Mac OS: ssä Minne levytila ​​meni?

  -kohdan alle
  Kiitos linkistä - melkein mitä olen etsinyt, luettelo mahdollisista epäiltyistä.
  Kyllä, käytin sitäkin. Toimii kuin unelma!
  Olen myös suuri fani. Kopioni on PowerPC-sovellus, joten se ei toistu Lionin kanssa, mutta kehittäjä julkaisi juuri universaalin beetaversion, jota minun täytyy kokeilla.
  Tämä toimi hienosti.Saimme selville, että telakointiasema otti 64 gigatavua vm-tilastaan!
  Valitettavasti v1.2 ei toimi MacOS Catalinan kanssa, vain tekijöiden [päivitys] (http://www.derlien.com/releasenotes/index.html) korjaa sen.
  #4
  +25
  Doug Harris
  2009-07-19 08:10:49 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Lataa ja suorita GrandPerspective, jotta saat mukavan graafisen kuvan levytilan käytöstä - jotain tällaista:

  Suorita tämä ennen ja uudelleenkäynnistyksen jälkeen, ja sinun pitäisi pystyä näkemään, mitkä ovat suuret erot.

  OK, seuraavalla kerralla, kun Mac valittaa, että se on melkein täynnä, suoritan tämän ja lähetän tulokset.
  käyttänyt tätä jonkin aikaa, ja se on hienoa, mutta ei toiminut nykyisessä ongelmassani, kuten user29234 mainitsi, koska se ei voinut skannata koko järjestelmääni.
  Pidä mielessä, että suuri näkökulma voi näyttää vain sen, mitä sinulla on lupa nähdä. Katso tämä ketju, kuinka tutkia "väärin käytetty tila" tarkemmin. http://forums.macosxhints.com/archive/index.php/t-98613.html
  Joten huomasin, että yli 50% HD: stäni käytettiin roskakoriin!
  #5
  +13
  Chealion
  2009-07-19 10:54:42 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Vaikuttaa siltä, ​​että palautettu tila on peräisin swap- (vm) ja sleepimage-tiedostoistasi. Uudelleenkäynnistys tyhjentää tiedostot hakemistossa / var / swap / , mikä voi kasvaa huomattavasti, jos RAM-muisti loppuu tai käytät kannettavaa tietokonetta. Jos käytät kannettavaa tietokonetta, löydät sleepimage -nimisen tiedoston, joka on asennetun RAM-muistin kokoinen ja se voidaan poistaa turvallisesti - kyseinen poistaminen kaikki täältä tulevat ovat väliaikaisia.

  Jos tarvitset enemmän tilaa kuin ehdotan, käytä suurten tiedostojen löytämiseen sovelluksia (kuten ehdotetaan), kuten Grand Perspective tai Disk Inventory X. Voit myös poistaa ylimääräisiä kielikäännöksiä käsin tai käyttämällä sovellusta, kuten Monolingual - esimerkiksi äärimmäisenä iWeb-pudotuksena lähes 1 Gt: sta ~ 150 Mt: iin Monolingual-ohjelman suorittamisen jälkeen.

  Jos haluat Voit poistaa FileVaultin käytöstä noudattamalla Applen ohjeita: yksinkertaisesti poistamalla FileVault-valinnan Järjestelmäasetusten Suojausasetukset-ruudusta.

  Kiitos vihjeestä Monolingual! Ymmärrän, että Filevaultin sulkemisen oletetaan olevan yhtä yksinkertaista kuin ruudun poistaminen; se vaatii kuitenkin huomattavaa vapaata tilaa, jota minulla ei ole tällä hetkellä (ja jota en ehkä koskaan saa tekemättä mahdollisesti vaarallisia asioita, kuten siirtämällä iTunes- ja / tai iPhoto-kirjastoni ulkoiselle levylle).
  Apuohjelmilla, jotka poistavat asioita .app-sovelluksesta, voi olla odottamattomia seurauksia. Esimerkki: Firefox.app, jonka olin karsinut tai ohentanut jollakin tavalla, ei voinut päivittää itseään. Käytänkö yksikielistä vai muuta apuohjelmaa, en muista, mutta sovelluksen myöhempi epäonnistuminen sai minut varoittamaan tarpeettomasta ohenemisesta.
  Täysin samaa mieltä.Levynmittausapuohjelmat ovat hyödyllisiä, mutta tämä on todennäköisesti erityinen vastaus kysymykseen siitä, mikä vie hitaasti levytilaa, joka vapautuu uudelleenkäynnistyksellä.
  #6
  +12
  bmike
  2014-09-23 22:18:13 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Et tarvitse mitään työkaluja, jos haluat käyttää Applen mukana olevia työkaluja.

  Aloita Järjestelmätiedot ja Apple-valikon Tietoja tästä Macista -valikkopalkista.

  • valitse Apple-valikko
  • Tietoja tästä Macista
  • Lisätietoja
  • Tallennustila (ikkunan vasemmassa yläkulmassa Näyttää ja muisti)

  enter image description here

  Tämä työkalu käyttää valokeilan tietoja , joten jos se näyttää pois päältä, voit palauttaa valokeilan ja jättää macin käyntiin useiksi tuneiksi, jotta kaikki uudet tiedot tallennetaan tallennustilan käyttökaavioon. Itse asiassa viimeisimmissä käyttöjärjestelmissä (10.10 ja 10.11) monet niistä tilanteista, joissa vapaa tila vähitellen vähenee ja tyhjentyy käynnistyksen yhteydessä, johtuu valokeilan jumittumisesta ja tietokantatiedostojen jatkuvasta luomisesta. Voit tarkistaa sen komennolla:

   sudo du -sm /.Spotlight-V100; nukkua 600; sudo du -sm /.Spotlight-V100

  Näin saat tilannekuvan tämän hakemiston koosta ja vielä 10 minuuttia myöhemmin (tai enemmän, jos et halua palata uudelleen) salasanasi)

  Jos tarvitset tarkempia tietoja, käytä Finderia ja avaa ikkuna tietokoneen luettelonäkymässä:

  • Vaihto + Komento + C
  • Komento + 2
  • Komento + J

  Valitse Laske kaikki koot -valintaruutu ja paljasta sitten kansiot kolmion avulla ja pidä kirjaa siitä, mitkä kansiot kasvavat, kun käytät Macia 20 minuutin aikana.

  Voit myös tarkistaa tiedostojärjestelmän raakakäytön pääteohjelman fs_usage -ominaisuudella, mutta se on vähän kuin yrittäen ottaa siemauksen paloletkusta. Jos voit rajata hakuprosessia tai kansiota grep -toiminnolla, tiedostojärjestelmän toiminnasta on hyötyä ja hyötyä siitä, mitä tapahtuu tiedostojärjestelmän alhaisimmilla käyttöoikeustasoilla.

  #7
  +9
  Beno
  2010-02-24 13:05:14 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Yksi ilmainen ja hyödyllinen Mac-levytilan apuohjelma Omni Groupilta, OmniDiskSweeper.

  Ei huono sovellus ollenkaan. Kaikilla kolmella tässä kysymyksessä ehdotetulla on hyvät ja huonot puolensa. Tämä on yksinkertaisin ja ei-graafinen tiedosto, joka luetteloi ja järjestää koko levyn tiedostokoon mukaan.
  #8
  +8
  Graham Perrin
  2011-08-02 18:14:15 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Reaaliaikainen tiedostojärjestelmän toiminnan visualisointi

  fseventer

  http://fernlightning.com/doku.php?id=software:fseventer:start

  Jos käytät Lionia

  Mobile Time Machine

  Paikallista levytilaa käytetään älykkäästi - ei koskaan niin paljon, että järjestelmästä saataisiin hälytys. Jos olet utelias, voit suorittaa kaksi komentoa Terminalissa:

  man mtmd

  q

  pyrstö -f /private/var/log/system.log | grep -E 'backup | mtm'

  - aseta terminaali-ikkuna sivuun, jätä se taustalle, toimi normaalisti noin tunnin ajan. Kirjautuneiden pitäisi rauhoittaa sinua. Kun olet tyytyväinen / valmis, tuo pääteikkuna etualalle ja keskeytä sitten käynnissä oleva komento:

  controlc

  Mobile Time Machine -tiedostojärjestelmä

  Mac OS X 10.7 Lion: Ars Technica -katsaus (sivu 18) (20.7.2011) havaitaan päällekkäisyydestä, kuvaus jotain epäoptimaalista, ja puhetta kopioista. sellaisia ​​ajatuksia.

  Epäilen, että Lionin NFS: n käyttö mobiiliaikakoneen paikallisiin otoksiin osoittautuu siinä mielessä ei verrattavissa kopiointiin. Epäilty erittäin älykäs tilankäyttö, johon ei liity tiedostojen kopiointia eikä siirtämistä - taika, joka tehdään luettelon B-puulla ja siihen liittyvillä tasoilla HFS + -taltiolla ja jossain määrin mtmfs-tiedostoilla.

   [macbookpro08: ~] gjp22% dateTue 2. elokuuta 2011 15:13:04 BST [macbookpro08: ~] gjp22% uname -aDarwin macbookpro08.centrim.freeman-centre.ac.uk 11.0. 0 Darwin Kernel -versio 11.0.0: la 18. kesäkuuta 12:56:35 PDT 2011; juuri: xnu-1699.22.73 ~ 1 / RELEASE_X86_64 x86_64 [macbookpro08: ~] gjp22% sudo fileXray --volume_header / Volumes / MobileBackups
  Oikeaa HFS + -volyymiä ei voitu määrittää hakemistosta "/ Volumes / MobileBackups". Tiedostojärjestelmän tyyppi / Volumes / MobileBackups on 'mtmfs'. 

  Yhteenvetona: kun alkuperäiset huolenaiheet on jätetty syrjään, useimpien ihmisten tulisi löytää paikalliset tilannekuvat hyväksi, ja joko huomaamaton tai merkityksetön vaikutus suorituskykyyn.

  FileVault 1 Snow Leopardissa tai Lionissa

  Nykyaikaisemmissa käyttöjärjestelmän versioissa kaistojen käyttö FileVault 1: ssä ei saisi olla ongelmallista. AFAIR-tila vapautuu dynaamisesti, eikä sinun tarvitse kirjautua ulos.

  En tiedä, voiko vapaata tilaa hallita yhtä hyvin FileVault 1: llä kaksi vuotta sitten, kun kysymys lähetettiin.

  Paikalliset kopiot voidaan poistaa käytöstä valitsemalla `sudo tmutil disablelocal`.
  Tuskin ymmärsin tätä, mutta otsikko "tiedostojärjestelmän toiminnan reaaliaikainen visualisointi" on täydellinen ehdotettu vastaus kysymykseen! +1
  Heinäkuusta 2015 lähtien fseventer on otettu offline-tilaan, eikä siihen ole enää pääsyä.
  #9
  +8
  Tarandeep Singh
  2016-09-28 18:15:20 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Etsi syyllinen tiedosto.Ratkaisu

  Kaikkien yllä olevien vastausten joukossa .. voit vain lyödä tämän komennon terminaalissa selvittääksesi syyllisen tiedoston ...

  Tämä komento etsii kaikki yksittäiset tiedostot, joiden koko on yli noin 100 Mt, ja tulostaa ne sitten päätelaitteeseen.

   sudo find / -type f -size + 100000k -exec ls -lh {} \;|awk '{print $ 9 ":" $ 5}'
   

  Minun tapauksessani oli tomcat-lokitiedosto, joka meni huutamaan 13 Gt.

  #10
  +6
  joshhunt
  2009-07-19 08:04:29 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Näyttää siltä, ​​että FileVault voi aiheuttaa joitain ongelmia ja joitain ongelmia vapaan tilan kanssa. Ellet todella tarvitse FileVaultin tarjoamaa integraatiota, suosittelen sen poistamista käytöstä ja sen sijaan TrueCrypt -ominaisuuden käyttämistä. Se on avoimen lähdekoodin eikä syö mielettömästi vapaata tilaa.

  Voit myös lukea tämän oppaan siitä, kuinka vapauttaa kiintolevytilaa OS X: ssä tai suorittaa levyn käyttöä levyapuohjelma (kuten yksi Doug Harris ehdotti).

  Muokkaa: FileVault on alun perin vastaamisen jälkeen merkittävästi korjattu OS X Lionissa ja on paljon luotettavampi.

  Kytkin sen päälle vasta, kun asensin käyttöjärjestelmän, koska tämä on kannettava tietokone ja olin huolissani siitä, että tietoni olivat turvallisia. Etsin nyt, kuinka kytkeä se pois päältä sekoittamatta iTunesia, iPhotoa jne. (Joiden kirjastoissa on lukemattomia gigatavuja musiikkia, valokuvia ja elokuvia).
  Jos tietoturva on huolenaihe, ota huomioon seuraava ongelma: ** TrueCrypt 7.0a for Mac OS X ei voi estää muita järjestelmän käyttäjiä käyttämästä tiedostoja **. Yleiskatsaus on osoitteessa http://www.wuala.com/grahamperrin/public/2010/11/09/c?mode=gallery
  #11
  +3
  user9290
  2011-09-11 23:28:46 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  WhatSize

  on levytilan visualisointi, joka maksaa 13,00 USD. Vaikka se on samanlainen kuin muut yllä kuvatut ohjelmat, sillä on myös tila, jossa voit nähdä, mitata ja jopa poistaa järjestelmään tai muille käyttäjille kuuluvia tiedostoja.

  enter image description here

  #12
  +2
  Dmitry Verkhoturov
  2019-10-20 17:56:19 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Applelta löytyy hyvä artikkeli Kuinka vapauttaa tallennustilaa Macissa, jossa mainitaan sisäänrakennetut levytilan kuluttajien etsintätyökalut, jotka ovat saatavana alkaen macOS Sierrasta (10.12).

  Hyödyllisin työkalu on File Browser, jonka avulla voit nähdä, mikä tiedosto ja kansio vievät paljon tilaa.Pääset siihen:

  1. > Tietoja tästä Macista ja valitse sitten Storage

  2. Napsauta Manage ...

  Storage information window

  1. Napsauta seuraavalla sivulla Documents

  Biggest documents browser

  1. Napsauta sitten File Browser -välilehteä ja käytä sitä vapaiden avaruuskäyttäjien kuvaamiseen.

  File Browser

  Tällä työkalulla on yksi rajoitus: sen avulla voit vain selata tiedostoja kotikansiossasi.

  #13
  +1
  bg2011
  2011-08-03 15:12:47 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Käytin levyketjua, kuten monet muutkin täällä, ja löysin löytäneeni useita tiedostoja iPhonesta ja iPadista. Kun tutkisin sitä, huomasin, että minulla oli 4 Gt varmuuskopioita, jotka olivat kahden vuoden ikäisiä vanhemmille laitteille, joita käytin enää. Tämä oli hieno löytö 128 Gt: n kiintolevyltä.

  Jos Macissasi on ollut useita laitteita, tarkista ~ kirjasto / sovellustuki / mobilesync / backup. Jokainen varmuuskopio on omassa kansiossaan, ja vanhentuneet ovat helposti erotettavissa.

  #14
  +1
  user238552
  2017-05-27 12:12:25 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Kokeile sovelluslevykartografiaa, se on täysin ilmainen ja se näyttää piilotetut järjestelmät. Voit myös asettaa sen näyttämään yli 1 Gt: n suuruiset tiedostot.

  #15
    0
  konung
  2017-05-23 03:36:21 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Minun tapauksessani MySQL / MariaDB-ilmentymä oli jostain syystä, että replikointi oli jostain syystä päällä kannettavalla tietokoneellani.Löydetty: GPL-työkalulla - Disk Inventory X http://www.derlien.com/downloads/index.html

  Minun tapauksessani MariaDB - loi joukon bin-lokitiedostoja replikointia varten / usr / local / var / mysql 50-tiedostoissa, kullakin 1 Gt ...

  #16
    0
  kratom_sandwich
  2018-12-22 02:01:59 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  "Tietokoneen uudelleenkäynnistys antaa minulle mahdollisuuden palauttaa gigatavua tilaa" ei ole ollenkaan utelias;afaik, se on ohjelmisto, joka tyhjentää välimuistinsa.Minulle raskaana Firefox-käyttäjänä (yli 100 avointa välilehteä) MacBookin uudelleenkäynnistys vapauttaa jotain 1-2 Gt levytilaa (joka myöhemmin täyttyy uusilla Firefox-välimuistitiedoilla).

  AFAIK on muita ohjelmistoja, joissa välimuistit ovat paisuneet;Muistan aiemmasta Mac OS X: n versiosta (Snow Leopard?), Että QuickTime-päivitykset on tallennettu jonnekin kirjastoon ja ne voidaan poistaa.  Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
  Loading...