Kysymys:
Missä ovat bash-profiilin käynnistystiedostot?
hpy
2010-09-13 06:04:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän, että sinulla voi olla .profile - tai .bashrc -tiedosto kotikansiossasi Mac OS X 10.6.4 Terminal bash -käynnistyksen mukauttamiseksi.

Aina kun käynnistän Terminalin, on rivi, joka kertoo minulle "Sinulla on postia". Yritän löytää, mihin tämä rivi on ilmoitettu käynnistystiedostoissani, mutta en löydä kotikansiostani .bash- tai .profile - eikä .bashrc -kuvaketta. >

Luin myös, että yleiset asetustiedosto on / etc / profile ja / etc / bashrc , mutta ne eivät näytä kertovan minulle mitään: / p>

/ etc / profile

  # Järjestelmänlaajuinen .profile sh (1): lle, jos [-x / usr / libexec / path_helper]; sitten eval `/ usr / libexec / path_helper -s`fiif [" $ {BASH-no} "! =" ei "]; sitten [-r / etc / bashrc] &&. / etc / bashrcfi  

/ etc / bashrc

  # Koko järjestelmän kattava .bashrc-tiedosto vuorovaikutteisille bash (1) -kuorille .if [-z "$ PS1"]; sitten returnfiPS1 = '\ h: \ W \ u \ $' # Tee bash tarkistamaan ikkunan koon prosessin päätyttyähop -s checkwinsize  

BTW, / etc / bash

Onko sinulla ideoita? Kiitos!

Kolme vastused:
#1
+11
Robert S Ciaccio
2010-09-13 10:46:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä ei todennäköisesti vastaa postikysymykseen, mutta tässä on lisätietoja käynnistystiedostoista.

Etsitkö tiedostoja Finderissa? Varmista, että etsit terminaalista ja käytät koodia ls -A , jotta piilotetut tiedostot (tiedostot, jotka alkavat nimellä . ') näkyvät.

Seuraava on Bash-käyttöoppaasta. Siinä kuvataan käynnistystiedostot, jotka suoritetaan, kun käynnistät uuden pääteikkunan OS X: ssä (joka on interaktiivinen sisäänkirjautumisen kuori).

6.2 Bash-käynnistystiedostot

Tässä osassa kuvataan, miten Bash suorittaa käynnistystiedostot. Jos jokin tiedostoista on olemassa, mutta sitä ei voi lukea, Bash ilmoittaa virheestä. Tildejä laajennetaan tiedostonimissä, kuten yllä on kuvattu Tilde-laajennuksessa (katso osa 3.5.2 [Tilde-laajennus], sivu 19).

Vuorovaikutteiset kuoret on kuvattu kohdassa 6.3 [Interaktiiviset kuoret], sivu 75.

Käynnistetty interaktiivisena kirjautumissuorana tai '--login'

Kun Bash kutsutaan vuorovaikutteiseksi kirjautumissuojaksi tai ei-vuorovaikutteiseksi kuoreksi - -login -vaihtoehto, se lukee ensin ja suorittaa komennot tiedostosta / etc / profile , jos tiedosto on olemassa. Luettuasi tiedoston, se etsii ~ / .bash_profile , ~ / .bash_login ja ~ / .profile siinä järjestyksessä ja lukee ja suorittaa komentoja ensimmäisestä olemassa olevasta ja luettavasta. --noprofile -vaihtoehtoa voidaan käyttää, kun komentotulkki aloitetaan estämään tätä toimintaa.

Kun kirjautumiskuori poistuu, Bash lukee ja suorittaa komentoja tiedostosta '~ /. bash_logout ', jos se on olemassa.

#2
+4
Chealion
2010-09-13 10:46:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyseinen rivi ( Sinulla on postia ) ei itse asiassa ole osa bashin käynnistystä, mutta varoitus siitä, että tietokoneesi paikallinen tili on jostain syystä saanut sähköpostia.

Voit käyttää mail -näppäintä lukeaksesi ja poistaaksesi viestin tai vain poistaa viestin (todennäköisesti palautuminen tai jotain kehityksestä) kohdasta / var / mail / username

#3
+4
simonair
2011-02-15 19:29:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämän ilmoituksen määrittää ympäristömuuttuja MAILCHECK . Katso man bash ja etsi hakemistoa MAILCHECK (paina / ja kirjoita MAILCHECK etsiäksesi man-sivulta).

Tässä on asiaa koskeva ote:

 MAILCHECK Määrittää kuinka usein (sekunneissa) bash tarkistaa postin. Oletusarvo on 60 sekuntia. Kun on aika tarkistaa postit, kuori tekee sen ennen ensisijaisen kehotteen näyttämistä. Jos tätä muuttujaa ei ole asetettu tai se on asetettu arvoon, joka ei ole suurempi tai yhtä suuri kuin nolla, kuori poistaa postitarkistuksen käytöstä. 

Varmistaaksesi, että tämä muuttuja on todella asetettu, suorita echo $ MAILCHECK

Voit poistaa tämän ilmoituksen käytöstä lisäämällä seuraavan rivin ~/.bashrc

 poista MAILCHECK 


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...