Kysymys:
Tarvitseeko Mac-tiedostot eheyttää?
spong
2010-08-30 05:12:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En näe mitään sovellusta Macin eheyttämiseen (OS X -käyttöjärjestelmä).

Eikö eheyttämistä tarvita Mac OS X: ssä? Jos on, niin miksi ei?

tiedän, että olen myöhässä juhliin, mutta on olemassa sellainen ohjelma http://www.macupdate.com/info.php/id/16819/idefrag
Seitsemän vastused:
#1
+48
Dori
2010-08-30 05:31:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se ei ole välttämätöntä. Jos haluat lisätietoja kuin haluat, lue Amit Singhin (julkaisun Mac OS X Internals: A Systems Approach ) kirjoittaja Fragmentation in HFS Plus Volumes. ).

Lisää: tutustu asiaan liittyviin kysymyksiin muilla SE-sivustoilla: http://superuser.com/questions/17428/do-i-need-to-defragment-mac-os-x, http://serverfault.com/questions / 812 / do-i-need-to-defrag-macosx-filesystems, ja http://serverfault.com/questions/14660/defragmenters-useful-for-nix sekä Applen KB-artikkeli: http://support.apple. fi / kb / HT1375
Amit Singh "… otti liian vähän äänenvoimakkuutta" tulosteni "yleistämiseksi ..." - se on paljon ** vähemmän ** yksityiskohtia kuin voisin haluta.
@Graham - onko se kohta, jossa lopetit lukemisen? Tässä (pitkässä) esseessä on myös muutama muu lause.
@Dori Luin sivun kokonaisuudessaan kauan sitten. Muutama kuukausi sitten aloin käyttää tiedostoa [fileXray] (http://filexray.com/), jonka kirjoittaja kuvailee nimellä [parempi kuin hfsdebug] (http://osxbook.com/blog/2011/04/17/filexray- vs-hfsdebug /) ([lisää Amit Singhin ja fileXrayn välisestä suhteesta] (http://www.google.co.uk/search?q=-site:osxbook.com+fileXray+%22Amit+Singh%22)) . Ole kärsivällinen saadaksesi tarkemman vastauksen tähän kysymykseen. Sillä välin löydät keskustelun eheyttämisestä yhdessä vastauksistani toiseen kysymykseen.
Keskustelen mielelläni Kysy erilaisissa keskusteluissa - ehkä alkuperäinen kommenttini tuli väärin (jos niin, anteeksi) ...
Se ei ole tavallisesti välttämätöntä, mutta pirstoutuminen voi estää sinua jakamasta asemaa (muun muassa), ja erittäin täysien asemien kohdalla näet tietojen katoamisen voimakkaasti pirstoutuneista asemista - olen nähnyt tämän omilla koneillani.Käyttöjärjestelmä käsittelee vain tiedostoja, ei hakemistojen pirstoutumista.
#2
+23
Chris Pratt
2010-08-30 10:21:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

HFS, Mac OS X: n käyttämässä tiedostojärjestelmässä (teknisesti HFS +) on useita sisäänrakennettuja toimenpiteitä, jotka vähentävät aseman pirstoutumista. Ensinnäkin se käyttää laajuuteen perustuvaa allokointia, mikä on vain hieno tapa sanoa, että se kirjoittaa useita vierekkäisiä tietolohkoja kerrallaan (ja siksi sillä on luonnostaan ​​vähemmän pirstaloitumista). Toiseksi se käyttää viivästettyä allokointia, mikä tarkoittaa, että levyjen kirjoitus "jonotetaan" ja kirjoitetaan asemalle ryhmänä (taas, luonnostaan ​​vähemmän pirstoutumista). Tämän lisäksi Mac OS X eheyttää tiedostoja lennossa.

Pitkä ja lyhyt on, että pirstaloituminen ei todellakaan ole ongelma Macille, minkä vuoksi et näe ohjelmaa eheytä asemat Mac OS X: ssä.

Huomautus: on kaupallisia ohjelmia, jotka eheyttävät asemia OS X: ssä, mutta tämä on pohjimmiltaan käärmeöljyä. Asemassasi saattaa olla pieni pirstoutuneisuus, ja nämä sovellukset varmasti huolehtivat siitä. Mutta se on 100% tarpeetonta, ja et todennäköisesti näe mitään hyötyä.

Tarkemmin sanottuna Mac OS X tekee eheytyksen ** lennossa ** alle 20 megatavun kokoiselle tiedostolle **. Jos teet tavaraa suurilla tiedostoilla (eli videon muokkaus), saatat päätyä pirstoutumisongelmiin.
Lausunto "100% tarpeeton" on liioittelua. Löysin sen äskettäin tarpeelliseksi.
Eheyttämisestä on hyötyä, kun haluat jakaa osion uudelleen. (Tätä varten on myös kolmannen osapuolen apuohjelmia.)
@andrewVit En tiedä miten HFS [+] toimii, mutta jotkut tiedostojärjestelmät siirtävät tiedostot tarkoituksella poispäin muista tiedostoista pirstoutumisen estämiseksi, joten eheytys ei välttämättä auta konsolidoimaan tietoja kokoa varten, koska eheytetyt tiedostot ovat edelleen kaukana toisistaan.
#3
+21
Nickolay
2011-02-05 16:49:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Useimmat ihmiset sanovat, että Mac-tietokoneet eivät kärsi levyn pirstaloitumisesta, mainitsemalla tekniset argumentit, joita useimmat ihmiset eivät ymmärrä.

Se on jonkin verran totta: koska siihen ei voi tehdä mitään ilman käytät 20 dollaria mihinkään, mikä ei ehkä paranna tietokoneen suorituskykyä ollenkaan, voit sen sijaan keskittyä muihin ylläpitotehtäviin ja ostaa vain kiiltävän uuden macin (tai asentaa uudelleen), kun vanha muuttuu liian hitaaksi.

Mutta: Tärkeä edellytys levyn pirstoutumisesta välittämiselle on aina vapaan tilan pitäminen levyllä (en löytänyt yhtään suositusta, jota ei olisi vedetty ilmasta, mutta usein mainitaan 20%).

Ja pitää tosiasiat suorana:

  • on ominaisuuksia Mac OS X: ssä, joka on suunniteltu estämään pirstoutuminen.
  • Apple uskoo, että nämä ominaisuudet riittävät säästämään suurimman osan käyttäjistään huolehtimasta pirstoutumisongelmista, mutta sanoo myös sinun '' saattaa '' hyötyä eheyttämisestä joissakin tapauksissa (esim. "Jos levyt ovat melkein täynnä ja muokkaat tai luot usein suuria tiedostoja")
  • Mac OS X: lle ei ole sisäänrakennettua tai ilmaista ja suosittua eheytysapuohjelmaa (tosin kaupallisia)
  • Joillakin ihmisillä on pirstaloitumisen aiheuttamia ongelmia ( 1, 2)
  • Ei ole helppoa tapaa selvittää, onko sinun tietty ongelma johtuu pirstoutumisesta.

BTW (@ Dorin vastaus), mainittu HFS Plus -volyymien pirstoutuminen sanoo nimenomaisesti tämän:

Huomaa, että en aio esittää mitään väitteitä HFS +: n pirstoutumisresistenssistä. Olen ottanut näytteitä liian vähän "tulosteni" yleistämiseksi.

P.S. Tiedän, että sirpaloituminen vaikuttaa ainakin joskus verkkoselaimiin (kenttä, josta olen kiinnostunut) (esim .: mozilla, chrome). Minulla itselläni oli samanlainen ongelma kuin mitä Mozilllan numeroseurannassa kuvataan.

Suuri asia näyttää olevan, että kun tila loppuu, tapahtuu pakeneva pirstoutuminen (koska eheytettävää tilaa ei enää ole, joten tiedostot eivät eheydy automaattisesti eikä vierekkäistä tilaa luoda, joten tiedostot eivät älä ehey, ...). Käytin Drive Genius -tarkastusta siitä, että olin tässä tilanteessa (minulla ei ollut vierekkäistä vapaata tilaa, minkä kokoinen tahansa) Eheytin / puhdistin sen; ja voila, vähän enemmän elämää muuten himmeästä koneesta.
Huomaa, että aikakone täyttää aina kohdelevyn, missä käyttäjät todennäköisimmin törmäävät pirstoutumisongelmiin.
#4
+20
Louis Gerbarg
2010-08-30 10:50:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleisesti ottaen sinun ei tarvitse eheyttää HFS +: ta. Vaikka se on mahdollista hajottaa, OS X -ytimen toteutus sisältää useita ominaisuuksia, jotka pyrkivät rajoittamaan pirstoutumista, mukaan lukien lykätty lohkojen allokointi ja hot banding. Ellet tee jotain todella outoa (pidä asema jatkuvasti yli 99% täynnä samalla kun teet paljon lukuja ja poistoja), on erittäin vaikea hajottaa asemaa merkittävästi.

Ainoa kerta, kun kannattaa yleensä eheyttää OS X -asema on kun yrität tehdä LVM-operaatiota (kuten kutistaa osiota bootcampille), ja sisäänrakennetut työkalut epäonnistuvat. Syynä on, että nämä epäonnistumiset johtuvat suurimmaksi osaksi jonkin aseman ydinrakenteesta (kuten laajuudet tai luettelotiedosto), jotka ovat kohdelohkon ulkopuolella olevissa lohkoissa. Teknisesti nämä ovat tiedostoja, mutta koska niitä käytetään levyn metatietojen tallentamiseen, sisäänrakennetulla tiedoston siirtokoodilla on vaikeuksia siirtää niitä elävälle (asennetulle) osiolle, mutta eheytä levyllä offline-tilassa toimivat apuohjelmat voivat vain siirtää ne osion alkuun , jonka avulla äänenvoimakkuuden muuttaja voi toimia.

Joten vaikka eheytystyökalut eivät yleensä kannata, ne eivät ole käärmeöljyjä, vain hyvin erikoistuneita työkaluja.

Yli kymmenen prosenttia vapaata tilaa on helpompaa kuin tämä vastaus ehdottaa (ei kovin vaikeaa) löytää pirstoutumista, joka voi vaikuttaa todellisiin ongelmiin.
#5
+3
Rob
2015-01-12 12:06:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei ole mitään sellaista, jota sinun pitäisi (täytyy) käyttää. Jos Apple tunsi sen tarvitsevan, se olisi ollut sisäänrakennettu.

Mac eroaa kokonaan esimerkiksi Windowsista.

Tarkista: http://osxdaily.com / 2014/01/13 / defrag-mac-kovalevy-välttämätön tai ei /

En tiennyt sitä. Minulla oli Windows 7 ja joudut käytännössä eheyttämään sen muutaman tunnin välein.
#6
  0
Paul Dunahoo
2012-01-17 21:52:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei, ei. Mac OS X tekee sen itse yli 20 Mt: n tiedostoille, ja SSD-asemille sillä ei ole merkitystä.

SSD-asemilla on todennäköisesti edelleen merkitystä, koska oletan, että useiden eri osien pyytäminen on edelleen resursseja enemmän kuin vain yksi; Lisäksi on edelleen B-Tree-haku tiedostoille, joiden laajuus on yli 8.
#7
-1
Paulo Silva
2016-09-14 13:03:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

osx tarvitsee ilmeisesti eheytysohjelmia, kun sinun on kutistettava osiot, joihin se on asennettu, tai kun käytät hfs + -ohjelmaa muualla

Erinomainen esimerkki on, kun olet käyttänyt osxia vain vuosien ajan ja aloitat kaksoiskäynnistyksen siellä, kuten asennat toisen käyttöjärjestelmän, kuten gnu / linux (täsmälleen kuten tein tällä viikolla), ja se tunnetaan gnu/ linux (kuten ubuntu) ovat päivittäin lisääntymässä ja suositumpia, erityisesti osx-käyttäjien keskuudessa - tässä yhteydessä, eikä se ole niin harvinaista, se on täysin haitallista ja hölynpölyä joudutaan varmuuskopioimaan kaikki tiedot, alustamaan osio uudelleen koon muuttamisen jälkeense, asenna osx uudelleen takaisin, kun sinun tarvitsee vain eheyttää se ennen sen koon muuttamista

Joten kaikki, älä sano, ettei kenenkään tarvitse eheyttää työkaluja osxissa tai hfs +: ssa - sanomalla, että tällainen asia on vain naurettavaa, kuten selitin ...Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...