Kysymys:
Miksi .bashrc ei toimi automaattisesti?
romeovs
2011-04-28 02:08:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laitoin joitain aliaskomentoja .bashrc -tiedostooni, jotta ne voidaan ladata aina, kun avaan uuden pääteikkunan. Tätä ei kuitenkaan tapahdu.

Minun on valittava run script: Terminal>Preferences> " MyDefaultTheme " >Shell-etupaneelista ja lisättävä: source .bashrc && tyhjennä , jotta se toimii ...

Tämä tuntuu oudolta, koska monissa opetusohjelmissa sanotaan vain, että sinun on vain lisättävä .bashrc -tiedostoon ja kaikki on hyvä.

Huomaa, että en suorita bash -tunnistetta käyttäessäni päätelaitetta, pidän toisesta (oletus) (tiedä mikä se on) paremmin, koska se näyttää minulle missä olen koko ajan, esim .:

 >>d54c6b47b: ~ romeo $ 

sijasta:

 >>bash $ 

Bashissa kaikki ladataan kuten pitäisi.

Joten kysyn, miksi .bashrc -tiedostoni ei latautuu automaattisesti ja pitäisikö minun lisätä mahdollisuus kutsua sitä aina?

Myös joku opetusohjelma kehotti minua tekemään jotain:

 $ alias la = 'ls -la '>> ~ / .bashrc 

jonka pitäisi kirjoittaa aliakseni .bashrc -kohtaan, tämä ei myöskään toimi ...

Huomaa, että Olen UNIX-aloittelija, joten ole lempeä.

Mielestäni tämä on hyvin lähellä osoitetta http://apple.stackexchange.com/questions/7984/change-terminal-apps-default-shell-to-bash.
Jos käytät sen sijaan oletusarvoista `zsh` -kuorta (ei: bash`), joka on määritetty 2019+ OS X: ssä (tällä hetkellä Catalina), katso https://apple.stackexchange.com/a/338622/192005
@mmmmmm Olen palauttanut muokkauksesi.Kysymys on selvästi bashista, ja on jopa joitain viimeaikaisia vastauksia, jotka osoittavat, että zsh toimii eri tavalla.
@nohillside nämä vastaukset ovat miksi muokkain.Itse asiassa katalina tekee korkeiksi äänestetyt vastaukset vääriksi, mutta vain kataliinaksi.Eli oikea vastaus riippuu pikemminkin os: sta ja kysymme usein mitä os.Voimme myös nähdä, että tämä koskee bashia, mutta uudet vastaukset osoittavat, että se näkyy käynnistyskomentosarjoista ja siitä, mihin asettaa aliaseja macosiin, etkä halua nähdä, mitä kuorta käytetään.
@mmmmmm Vastaus riippuu käytetystä kuoresta, ei suoraan käyttöjärjestelmästä.Olen samaa mieltä siitä, että kaikki eivät tiedä tätä, mutta IMHO: lle uusi kysymys, joka linkittää tähän kysymykseen ja väittää, että "se ei toiminut", olisi parempi.Uusissa vastauksissa sanotaan periaatteessa "ehkä et käytä bashia, kokeile zsh-juttuja".
@mmmmmm Tai kysyt uuden kysymyksen "mitä profiileja mitkä kuoret käyttävät", itsevastauksen bashille ja zsh: lle, ja suljamme tämän dupe
Neljätoista vastused:
#1
+236
Jari Keinänen
2011-04-28 04:53:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen ollut siellä, tehnyt niin. Mitä sain tietää, OS X ei lue .bashrc -tiedostoa bash-käynnistyksessä. Sen sijaan se lukee seuraavat tiedostot (seuraavassa järjestyksessä):

 1. / etc / profile
 2. ~ / .bash_profile
 3. ~/.bash_login
 4. ~/.profile

Katso myös Chris Johnsenin informatiivinen ja hyödyllinen kommentti:

Oletusarvoisesti Terminal käynnistää kuoren / usr / bin -palvelun kautta / login , mikä tekee kuoresta kirjautumiskuoren. Kaikilla alustoilla (ei pelkästään Mac OS X) bash ei käytä .bashrc -tunnuksia kirjautumiseen (vain / etc / profile ja ensimmäinen .bash_profile , .bash_login , .profile , joka on olemassa ja luettavissa). Siksi " source ~ / .bashrc -kentän lisääminen .bash_profile -palveluun" on tavallinen neuvonta

I yleensä vain laittaa tavarat, jotka normaalisti laitan ~ / .bashrc -kenttään ~ / .profile - on toiminut toistaiseksi kuin viehätys.

Oletusarvoisesti * Terminal * käynnistää kuoren `/ usr / bin / login` -palvelun kautta, mikä tekee kuoresta kirjautumissuoran. Kaikilla alustoilla (ei pelkästään Mac OS X: ssä) * bash * ei käytä `.bashrc` -kirjautumistunnuksia (vain` / etc / profile` ja ensimmäinen `.bash_profile`,` .bash_login`, `.profile`, joka on olemassa ja luettavissa). Siksi "lähteen ~ / .bashrc lisääminen" .bash_profile-tiedostoon "on tavallinen neuvonta.
Vastaus "Laitoin tavallisesti vain asiat, jotka normaalisti laitoin ~ / .bashrc-tiedostoon ~ / .profile-tiedostoon": Suurimman yhteensopivuuden varmistamiseksi suosittelen, että noudatat Chris Johnsenin neuvoja ja sijoitat kaikki mitä haluat käyttää muille kuin kirjautumattomille kuoreille ~ / .bashrc ja lisää "source ~ / .bashrc" ~ / .bash_profile-tiedostoosi, jotta se voidaan suorittaa kirjautumiskoodeja varten. Muuten se ei toimi alikuorissa, tai jos pääte muuttuu luomaan ei-kirjautumissuoria, tai jos joskus käytät xtermiä tai muuta pääteohjelmaa, joka luo oletusarvoisesti ei-sisäänkirjautuvia kuoria, tai jos haluat käyttää sama asennus toisella käyttöjärjestelmällä.
Aiheeseen liittyvässä huomautuksessa Mac OS X: ssä kannattaa harkita ~ / .bashrc: n suorittamista / etc / bashrc maailmanlaajuisen käyttäytymisen havaitsemiseksi. Erityisesti tiedostossa / etc / bashrc on koodi päivittääksesi työhakemisto jokaisessa kehotteessa, mikä antaa Terminalille mahdollisuuden näyttää välityspalvelimen kuvakkeen, luoda uusia päätelaitteita samaan hakemistoon ja palauttaa Jatka- ja Ikkuna-ryhmien työhakemisto.
Minulle .bashrc: n hankinta .bash_profilesta ei toiminut. Mutta .bashrc / .bash_profile hankinta .profile-tiedostosta toimi.
Myönnetään "Tämän vuoksi" laita lähde ~ / .bashrc .bash_profile-tiedostoon "on tavallinen neuvonta"
~ / .profile toimii iOS: ssä!
@RajkumarMasaniayan, käytätkö muuta kuorta kuin Bash? Mitä `echo $ SHELL 'tuottaa?
Hieno vastaus, mutta vähän väärää tietoa.Uskon, että bash-terminaali lataa vain ** yhden ** tiedostoista ~ / .bash_profile, `~ / .profile`,` ~ / .bash_login`, ei koskaan kaikkia.Voit suorittaa yksinkertaisen testin luomalla 3 tiedostoa.Näyttää siltä, että bash-päätteellä on etusija `~ / .bash_profile`>` ~ / .bash_login`> `~ / .profile`.Jos joku heistä on olemassa, vähemmän edulliset ohitetaan.Siksi joskus on suositeltavaa myös hankkia `~ / .profile` tiedostosta` ~ / .bash_profile`.
El Capitanilla minun on vielä hankittava ensin .bashrc tai `.bash_profile`, jotta voin käyttää asettamaani aliasta. En tiedä minne aliakseni pitää pysyvän aina, kun avaan uuden päätelaitteen
Minun tapauksessani ~ / .profile-tiedostoa ei luettu, koska minulla oli ~ / .bash_profile.
Jos käytät sen sijaan oletusarvoista `zsh` -kuorta (ei: bash`), joka on määritetty 2019+ OS X: ssä (tällä hetkellä Catalina), katso https://apple.stackexchange.com/a/338622/192005
#2
+103
Cosu
2011-04-28 03:47:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laita se vain kotikoodisi .profile -tiedostoon ja sen pitäisi toimia, kun seuraavan kerran aloitat uuden kuoren tai kun suoritat source ~ / .profile

Tämä linkki ilmoittaa selkeästi järjestyksen, jossa komentotulkki lukee ja lataa käynnistystiedostot: http://hayne.net/MacDev/Notes/unixFAQ.html#shellStartup

hyväksy tämän, koska sillä on ratkaisu (ja se oli ensimmäinen kahdesta lähellä identtistä virkaa).
Alas äänestetty.Suosittelen, ettet noudata näitä neuvoja.Ongelma on, että Terminal luo kirjautumissuoria ja Bash-kirjautumissuorat _ vain_ suorittavat kirjautumisen käynnistyskoodin, ei `~ / .bashrc`.Ratkaisu ei kuitenkaan ole vain sijoittaa `.bashrc`-sisältöäsi kirjautumisen käynnistystiedostoon, koska nämä kaksi tiedostoa on tarkoitettu suorittamaan erityyppisiä asetuksia.Sen sijaan Bashin kanoninen asetus on saada ~ ~ / .bash_profile-lähteesi ~ ~ .bashrc-tiedostosi johonkin sopivaan kohtaan skriptissä (yleensä viimeinen).
En näe yhtään muuta samanlaista viestiä, joka vain sanoo laittaa sh-tiedostoon
Jos käytät sen sijaan oletusarvoista `zsh` -kuorta (ei: bash`), joka on määritetty 2019+ OS X: ssä (tällä hetkellä Catalina), katso https://apple.stackexchange.com/a/338622/192005
#3
+28
anu
2011-04-28 07:11:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laitoin kaiken tiedostoon ~ / .bashrc ja vain source ~ / .bashrc tiedostoon .profile.

Tämä sallii näytön ja xtermin (ja luulen, että tmux) istunnot perivät ympäristöni, koska muut kuin kirjautumisistunnot käyttävät vain .bashrc -tunnuksia, kun taas kirjautumisistunnot (esim. pääte tai iTerm) suorittavat vain .profile . >

Tämä on minun lähestymistapani. Tällä tavoin voin ylläpitää .bashrc-tiedostoa, joka toimii molemmissa järjestelmissä ... ja voin laittaa kaikki mac-spesifiset jutut tai aliakset, jotka ovat tarkoitettu vain työhön (missä käytän macia eniten) .bash_profile-tiedostooni.
Huomaa, että `.profile` on yhteinen useille kuoreille ja sen tulisi sisältää vain POSIX-yhteensopiva sh-koodi.Jos se lähtee `.bashrc`, se sisältää epäilemättä Bash-spesifistä koodia (` .bashrc`-tiedoston olemassaolo on Bash-spesifinen).Suosittelen nimetä `.profile` uudelleen nimeksi` .bash_profile`, koska käytät sitä Bash-erityisellä tavalla.Tai lisää yleinen koodi tiedostoon `.profile` ja luo` .bash_profile`, joka lähtee `.profile` ja` .bashrc`.
#4
+20
Dylan
2014-09-26 20:45:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On olemassa kaksi skenaariota:

 1. Käytät Linuxia
 2. Käytät Mac Os X: ää

Molemmille, joita haluat lähteeksi profiilisi ~ / .bashrc , joka ladataan tai hankitaan, kun päätelaitteen komentotulkki alkaa.


LINUX

Linuxissa ~ / .profile on automaattisesti lähde kuoresta, kun se käynnistetään. Joten jos menet päätelaitteeseesi ja kirjoitat cd ~; ls -A , näet kaikki tiedostosi ja hakemistosi kotihakemistossasi ( / home / usrname / ). Sinun pitäisi nähdä tiedosto nimeltä .profile . Tämä on tiedosto, joka "hankitaan automaattisesti", kun käynnistät päätelaitteen.

Jos haluat lisätä aliaksia ja toimintoja tiedostoon ~ / .bashrc (mitä teen) , niin sinun pitäisi lisätä ( ~ / .profile -kohdan sisälle if-käsky, joka tarkistaa, onko ~ / .bashrc ei-tyhjä tiedosto, ja sitten hankkia se.

Jos haluat tarkistaa, toimiiko ~ / .profile jo tällä, kirjoita nano ~ / .profile . Tämä avaa sen tekstieditorissa (voit käyttää gedit jos tiedät, että sinulla on se tai jopa vim, jos osaat käyttää sitä). Saatat saada tyhjän tekstitiedoston (sinun ei pitäisi), mutta jos jatkat, yksinkertaisesti jatka. Jos et näe riviä missään , joka sanoo source ~ / .bashrc , kirjoita sitten seuraavat rivit jonnekin (laita se kohtuulliseen paikkaan, kuten if-lauseen loppuun tai alkuun eikä keskelle if-lausetta):

 if [-s ~ / .bashrc]; sitten lähde ~ / .bashrc; fi 

Tämä tarkistaa, onko ~ / .bashrc on tyhjä tiedosto (if if [-s ~ / .bashrc] ), ja jos se on sellainen, se hankkii sen. Melko yksinkertainen. Nyt voit lisätä minkä tahansa kelvollisen aliaksen, funktion, muuttujan jne. Kohtaan ~ / .bashrc .


MAC OS X

Oletusarvoisesti (ennen vuotta 2019 Catalina) Mac OS X: n lähteet ovat ~ / .bash_profile . Jotta voit lisätä asioita tiedostoon ~ / .bashrc (joka on jälleen mitä teen myös OS X: ssä), noudata samaa menettelyä kuin linux. Kirjoita päätelaitteeseen cd ~; nano .bash_profile . Tarkista, onko rivillä source ~ / .bashrc ja jos sitä ei ole, lisää if-käsky yllä ( if [-s ~ / .bashrc]; sitten lähde ~ / .bashrc; fi ).


HUOMAUTUKSIA

Kun kirjoitat if-käskyä, muista jättää välilyöntejä kaiken kaiken välillä (esimerkiksi if [-s ~ /.bashrc]; sitten kaiku "löydetty"; fi ei toimi, koska ~ / .bashrc - ja ] -välien välissä ei ole tilaa - tulkki ajattelee tämä on yksi sana).

Jos haluat selvittää, kuinka tarkistaa if-lauseessa olevia tavaroita paremmin, siirry päätelaitteeseen ja kirjoita man \ [; tämä antaa sinulle olennaisesti if-lauseen loppumäärän. Esimerkiksi jos [-f / polku / tiedostoon / tiedosto]; sitten kaiku "se on tiedosto"; muuten kaiku "ei tiedosto"; fi tarkistaa, onko / path / to / file tiedosto ja tulostetaanko se vastaavasti stdout-tiedostoon. Viittaan aina myös tähän silmien helpottamiseksi ja pikaohjeiden saamiseksi: 7.2. Tiedostotestioperaattorit.

Toivottavasti tämä auttaa. Muistan kuinka hämmentynyt olin, kun aloitin kaiken tämän (mikä ei ollut liian kauan sitten); joten onnea tulevissa UNIX-yrityksissäsi!

Linuxissa `.profile` hankitaan vain, jos shellisi on kirjautumiskuori, muuten` .bashrc` hankitaan
Jos käytät sen sijaan oletusarvoista `zsh` -kuorta (ei: bash`), joka on määritetty 2019+ OS X: ssä (tällä hetkellä Catalina), katso https://apple.stackexchange.com/a/338622/192005
#5
+11
Luis S
2012-10-13 07:37:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

.profiilin hankinta .bash_profilessa teki sen minulle

 echo 'source ~ / .profile' >> ~ / .bash_profile 
.Profile-sovelluksen hankkiminen .bash_profile-tiedostossa on hieno tehtävä, mutta se ei yksinään aiheuttaisi .bashrc-tiedostoa kirjautumistunnusten hallinnalle. .Profiilisi on täytynyt jo hankkia .bashrc, mikä voi aiheuttaa ongelmia, jos joskus käytät muuta kuorta kuin bash. Useimmat Mac-käyttäjät eivät koskaan, mutta jos teet jostain syystä, muista tämä. :)
Laajentaaksesi @TerryN said:-tiedostoa muista hankkia ".bashrc" tiedostosta ".bash_profile" eikä ".profile".`.bash_profile` on Bash-kohtainen ja sen pitäisi hankkia kaksi muuta.
Vuonna 2019+ (Mac OS X Catalina -asennus) oletuskuori on `` zsh ''.Se ei lähde `.bash *` -tiedostoja automaattisesti ja alkaa `.profile`.
Kyllä, osX Catalina on oletusarvoisesti "zsh" - mutta @ingyhere, oletko varma, että hankinta alkaa nimellä "~ / .profile"?Minusta tuntui (minun Catalinassani), että ei, ja olen sen sijaan käyttänyt onnistuneesti vain ~ / .zshrc-tiedostoa (https://apple.stackexchange.com/a/338622/192005).
@cellepo Mielestäni se riippuu siitä, onko olemassa ~ / .zprofile-tiedostoa.[Tämä vastaus] (https://superuser.com/a/457892/142375) mainitsee tilauksen asiakirjasta zsh: lle.Myös "~ / .profile" näyttää olevan ladattu useilla kuorilla, joten se näyttää olevan universaalisempi.
#6
+6
dman
2012-07-28 17:33:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomasin, että rvm: n (automaattinen asennus, ei manuaalisia muokkauksia) asentamisen jälkeen se oli luonut itselleen ~ / .bash_login -tiedoston, jota minulla ei ollut koskaan ollut.

Tämä tarkoittaa kuitenkin, että ~ / .profile -asetuksiani ja aliaksiani ei enää ladattu! Paljon pikakuvakkeita katosi. Luulin, että he juoksivat peräkkäin, ei yksinomaan: - /

Lisäsin

 . ~ / .profile 

tiedostoon ~ / .bash_login ketjuttaa asioita odotetulla tavalla.

+1, tässä tilanteessa minulla oli. Huomasin, että joko .bash_login tai .bash_profile estää .profile-ohjelman suorittamisen ... Ei ole aavistustakaan, miksi bash katsoo tarvitsevansa niin monia ristiriitaisia ​​käynnistystiedostoja.
`.profile` on yhteinen useille eri kuoreille, ja sen tulisi sisältää vain POSIX-yhteensopiva sh-koodi.`.bash_profile` on Bash-kohtainen ja voi sisältää Bash-kohtaisen koodin.Yleensä, jos käytät Bashia, sinun tulisi mieluummin valita .bash_profile, ellet ole varovainen varmistaaksesi, että käynnistyskoodisi ei sisällä mitään Bashista riippuvaa.Mikä tahansa `.bash_login` luonut ohjelma luultavasti teki niin, koska se sisältää Bash-spesifistä koodia, mutta sen olisi pitänyt sisällyttää koodi lähteelle` .profile`, jos sitä on.
#7
+3
LiquidMark
2012-02-16 00:46:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Play...

 [[-s "$ HOME / .rvm / scripts / rvm"]] &&. "$ HOME / .rvm / scripts / rvm" # Lataa RVM-toiminto 

... kansioon ~ / .bashrc ja lähde sitten ~ / .bashrc tiedostoon ~ / .bash_profile ei toiminut asennetulle pääteohjelmalle.

Mutta sitten menin avattavaan valikkoon Muokkaa> Profiiliasetukset , Otsikko ja komento -välilehti ja valitset Suorita komento kirjautumiskuorena kyseisen sivun komento-osiosta.

Tämän tekemisen jälkeen uuden päätelaitteen käynnistäminen näyttää halutun tuloksen, kun kirjoitan

 type rvm | head -1 

ie "rvm on funktio". Se ei tehnyt sitä ennen kuin tein tämän muutoksen, ja se on ainoa muutos, jonka tein muissa vastauksissa kuvattujen .bash_profile - ja .bashrc -muutosten jälkeen.

#8
+3
Frédéric Adda
2018-10-05 14:07:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muuten, jos olet aktivoinut ZSH: n, se korvaa bash!

Kaikkia näitä ~ / .bashrc -tiedostoja ei siis ladata.

Sinun on asetettava aliaksesi sen sijaan kohtaan ~ / .zshrc .

Kiitos!En tiedä miksi tällä oli alamäki.Kaikki muu ei toiminut minulle, enkä ajatellut, että ZSH olisi ongelma.
Kiitos!Tämä oli 100% ongelma minulle.
Ja 2019+ Mac OS X: ssä (Catalina tällä hetkellä) `zsh` on oletus (ei aktivointia tarpeen) -kuori (` `bash``: n sijaan);)
#9
+2
arun rana
2012-09-24 17:51:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluan ensinnäkin kertoa teille, että ~ / .bashrc on tiedosto, joka suoritetaan aina, kun toinen kuori kutsutaan (kun suoritetaan esimerkiksi shell-komentosarjaa) ja > ~ / .profile kutsutaan joka sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Joten suosittelen, että kirjoitat . ~ / .bashrc -komento ~ / .profile -tiedostossasi, ja tämä komento suorittaa bashrc-tiedoston joka kerta, kun kirjaudut sisään.

kun .profile suoritetaan sisäänkirjautumisen yhteydessä, se suorittaa .bashrc-tiedoston automaattisesti.
joten .bashrc suoritetaan epäsuorasti jokaisella sisäänkirjautumisella
bashrc on tarkoitettu muille kuin kirjautumattomille kuoreille. bash_profile / bash_login / profile / mikä muu on sisäänkirjautumisen kuoreille. Tämä on valtavan määrän kiistan lähde, joka liittyy siihen, mikä on ja mikä ei ole kirjautumissuoja (esimerkiksi näyttö / tmux-istunto, pääte työpöytäympäristössä jne.). Se ei välttämättä ole "toinen kuori". Kyse on kuoren sisäänpääsystä.
Jos käytät joskus kuorta, joka ei ole Bash, kuvailemasi tekeminen saattaa aiheuttaa sinulle ongelmia. .profile koskee kaikkia kuoria ja .bashrc saattaa sisältää kieltä, jota jotkut muut kuoret eivät ymmärrä. Laita kirjoittamasi tiedostot .profile-tiedostoon .bash_profile-tiedostoon. (Tee myös, että ensimmäinen asia .bash_profile on "source .profile".)
#10
+1
zhisme
2017-07-02 20:00:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli sama ongelma asennettuani rbenv: n etäpalvelimelle (Digital Ocean) Ubuntu 16.04.

Se loi jotenkin ~ / .bash_profile .Se on sama ~ / .bashrc OS X -järjestelmässä.

Ja Ubuntu alkoi lukea vain ~ / .bash_profile , mutta ei ~ / .bashrc kuten pitäisi.

Joten varmuuskopioin tietoni ~ / .bash_profile -sivulla tällä tavalla:

 mv ~ / .bash_profile ~ / .bash_profile.bak
 

Ja nimesi vanhan ~ / .bashrc -nimeksi ~/.bash_profile

 mv ~ / .bashrc ~ / .bash_profile
 

Se toimi minulle.Ssh-kirjautumiseni jälkeen minulla on kaikki ladattu tiedostoon ~ / .bashrc .

#11
  0
Allen
2018-04-09 22:18:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Siinä tapauksessa, että tämä voi auttaa ketään muuta ...

Varmista, että muokkaat oikeaa .bashrc -tiedostoa oikealle käyttäjälle.Minulla oli samanlainen ongelma Vagrantin avulla.Kun olet suorittanut vagrant ssh , .bashrc -tiedostoa ei suoritettu.Ratkaisu oli yksinkertainen siinä mielessä, että luulin vagrant kirjautuvan sisään käyttäjän kanssa nimeltä vagrant, ja olin itse kirjautumassa sisään toisena käyttäjänä.Joten muokkain väärää .bashrc -tiedostoa.Oman .bashrc -tiedoston muokkaamisen jälkeen aliakseni tunnistettiin.

#12
-1
Mojtaba Hedayatpour
2020-07-22 08:23:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli sama ongelma ja lopulta huomasin, että minun pitäisi muokata ~ / .zprofile -kohtia ~ / .profile ja ~ / .bashrc .Tämä on tarkoitettu MacOS Catalinaan päivittämisen jälkeen.

#13
-2
Inkspeck
2013-06-04 01:08:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos haluat pitää yllä OSX-tyylin kirjautumistunnusta .profile ja tukea normaalia bash-käyttäytymistä .bashrc , voit käyttää .bashrc -tiedostoa, jos vaihda tavallisen nixin ja OSX: n välillä tarjoamalla symbolinen linkki .bashrc -tiedostoon nimeltä .bash_profile . Varmista vain, että tätä tiedostoa ei ole jo ennen kuin yrität tätä, mutta näin teen sen.

 ln -s .bashrc .bash_profile 
Suorittamalla tämän linkityksen kahden erilaisen kuoren alustusohjelman välillä menetät tarvittavan toiminnon erottelun. Yksi tai toinen päivä tarvitset alustuksen istuntotasolla (`.bash_profile`) ja alustuksen, joka on erilainen kullakin kuoritasolla (` .bashrc `).
#14
-2
Sulayman Touray
2016-09-08 17:39:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

/ etc / bashrc on tarkoitettu Mac-järjestelmien globaaleille profiileille. Voit lisätä: alias ls = "ls -G" tämän tiedoston yläosaan ja hyvä, kaikilla on värillisiä tiedostoja ja kansioita järjestelmässä, joten sinun ei tarvitse asettaa mitään ylimääräistä kullekin yksittäiselle käyttäjälle.Huomaat myös, että "sudo su -": n kanssa juuret itsestäsi, sinulla on edelleen värillisiä tiedostoja ja kansioita ilman ylimääräisiä päänsärkyä.

Toinen hauska vinkki: Kun käytät Macin Iterm2: ta, väriprofiilien tuominen tuo tiedostojen ja kansioiden värin heti värimallisi mukaan sen jälkeen, kun tämä "/ etc / bashrc" -asetus on asetettu.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...