Kysymys:
Onko yleensä suositeltavaa hankkia virustorjuntaohjelmisto Mac OS X: lle?
gsharp
2010-08-18 04:24:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko syytä ostaa virustorjuntaohjelma Mac OS X: lle?

Kuulin molemmat mielipiteet, kuten "virusta ei voida saada Mac OS X: ssä" ja "Mac OS X on myös alttiita viruksille ... "

Mikä on totta? Mikä on hyväksytty käytäntö, jos sellainen on? Missä olosuhteissa virustorjunta olisi suositeltavaa?

Yksitoista vastused:
#1
+43
Chealion
2010-08-18 04:31:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mac OS X: lle on saatavana virustorjuntaohjelmisto:

Onko se sen arvoista? Se riippuu suurelta osin sinusta. Henkilökohtaisesti sanoisin, ellei vaadita, ei ole mitään syytä niin kauan kuin harjoittelet "turvallista tietojenkäsittelyä" (esim. Et avaa tiedostoja mistä tahansa, ole tietoinen tietokoneellesi asennetuista jne.). On kuitenkin joitain yrityksiä, jotka vaativat, että tietokoneella (käyttöjärjestelmästä riippumatta) on ajan tasalla oleva virustorjuntaohjelmisto asennettuna ja toiminnassa.

Mac OS X: lle ei ole saatavana viruksia . mutta on useita haittaohjelmia ja troijalaisia, jotka käyttäjän on ladattava ja asennettava manuaalisesti. Virustentorjuntatuotteet (ja itse asiassa ominaisuus Mac OS X Snow Leopardissa) auttavat torjumaan näitä uhkia, mutta ensisijainen puolustus on itse asiassa käyttäjien kouluttaminen, koska hyökkäysvektori on ensisijaisesti sosiaalinen suunnittelu eikä käytä turva-aukkoja.

Virusbarrier on todella hyvä.
@datagutt: Kuinka hyvä on havaita Windows-viruksia? Joskus saan tartunnan saaneita asiakirjoja Windows-käyttäjiltä, ​​ja inhoan niiden välittämistä muille.
Sophos on hiljattain julkaissut ilmaisen Mac AV: n henkilökohtaiseen käyttöön.
Vaikka en käytä sitä, huomaan, että virustunnistimen käyttäminen Macissa ainakin varmistaa, ettet vahingossa välitä tartunnan saaneita asiakirjoja ystäville / perheenjäsenille / työtovereille, jotka saattavat käyttää Windowsia ilman virustarkistinta:
Voinko kysyä, mistä OS X Snow Leopard -ominaisuus löytyy? Ja löytyykö se myös OS X Lionista?
@Eldros: Ominaisuus on myös Lionissa, ja se tunnetaan nimellä XProtect
@Chealion: Mistä löydän XProtectin OS X Lion -sovelluksesta? Tutkin sovelluksia, apuohjelmia ja järjestelmäasetuksia, mutta en nähnyt XProtectia missään. Vai onko se vain sisäänrakennettu käyttöjärjestelmään, eikä siinä ole mitään nähtävää / konfiguroitavaa / muutettavaa?
@Chealion: sanoo, että "Mac OS X: ssä ei ole viruksia" on väärä. Katso esimerkiksi http://www.sophos.com/en-us/press-office/press-releases/2006/02/macosxleap.aspx, joka on "todellinen" virus (eli levittää itseään).
@houbysoft: Se on lueteltu matona melkein missä tahansa muualla, mitä olen nähnyt - mukaan lukien Wikipedia. http://en.wikipedia.org/wiki/Leap_(computer_worm)
@Chealion: Luulen, että se riippuu siitä, mitä "viruksen" määritelmää käytät, mutta esimerkiksi Wikipedian "tietokonevirus on tietokoneohjelma, joka voi toistaa itsensä [1] ja levitä tietokoneelta toiselle" näyttäisi sisältävän matoja joka tapauksessa , ei?
"mutta on useita haittaohjelmia ja troijalaisia, jotka käyttäjän on ladattava ja asennettava manuaalisesti." - onko tämä edelleen totta?
Varo, että joitain virustentorjuntaohjelmia käytetään niin laajasti maailman mittakaavassa ja niissä on niin paljon oletusarvoja, että niillä on sama vahvistusongelma kuin Windowsilla: niistä tulee tarkennuspiste, hyökkääjien kohde. ** Symantec Norton AntiVirus ** on selvästi yksi näistä (viimeaikaisista ja toistuvista tietoturvatiedotuksista).
Sophos on itse virus, jota ei voida poistaa.
@Buscar 웃: Voit sanoa sen myös VirusBarrierille. Tukisivulla sanotaan poistavan X6-kansio / Applications-sovelluksesta, mutta se vain jättää prosessit, jotka jatkuvat jatkuvasti. Ärsyttävä.
#2
+13
Scott
2010-08-18 16:46:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luultavasti sanomattakin selvää, mutta jos käytät jotain Windows-versiota virtuaalikoneessa OS X: ssä, nämä Windowsin asennukset tarvitsevat virustorjuntaohjelmiston. Yllättävän suuri määrä ihmisiä, joiden kanssa olen työskennellyt (mukaan lukien eräässä tapauksessa IT-johtaja), eivät ole ajatelleet sitä.

Rukoilen eroa, koska pikakuvia Windowsin puhtaasta tilasta on niin helppo ottaa ja palauttaa heti asennuksen jälkeen virtuaalikoneessa. siksi en koskaan käytä virustentorjuntaa siinä, palautan vain pikakuvan, kun tarvitsen lol-tiedostoa
Miksi vaivaudut syömään terveellisesti, kun voit ottaa lääkkeitä sairastuttuasi? Unssi ennaltaehkäisyä voittaa kilon parannuskeinoja jne.
mielenkiintoinen lainaus, mutta tässä tilanteessa pidän parempana 30 sekunnin tilannekuvan latausaikaa ja sitten jatkuvasti käynnissä olevaa virustarkistusta
@XAleXOwnZX Joten et tallenna mitään asiakirjoja Windows VM: ään tai haluat säilyttää kaikki asetukset, jotka olet määrittänyt Resurssienhallinnassa tai ohjelmassa? Windows-asennuksessasi ei ole lainkaan staattista tilaa?
Olen asettanut pikakuvan, kun olen asettanut kaiken miten haluan
Virukset eivät ole aina näkyvissä. Virtuaalikoneesi voi saada tartunnan ja jatkaa muiden verkon käyttäjien tartuttamista (tai käyttää hyökkäyksessä) ilman sinun tietosi pitkään aikaan. Vaikka (kuten @CajunLuke pyytää) aloitat tilannekuvan joka kerta, olet silti "suojaamaton" koko virtuaalikoneen käytön ajan, ja tartunnan jälkeen virus tarvitsee vain sekunteja paikallisten tiedostojen tuhoamiseen ja / tai hyökkäykseen / leviämiseen muihin koneisiin .
#3
+10
LessPop_MoreFizz
2010-08-18 04:32:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei, ei kannata ostaa mitään virustorjuntaohjelmistoa Macillesi. Tämä johtuu kahdesta syystä. Ensinnäkin virusten lukumäärä OS X: ssä on äärettömän pieni. Riskisi on erittäin pieni, ja mitä viruksia on, ne ovat useimmiten todisteita konseptista tai MS Office Macro -viruksista, jotka kohdistuvat vanhoihin Office-versioihin.

Toinen syy johtuu siitä, mihin virustorjunta tarvitsee tehdä have, ClamXAV on kevyt, tehokas ja ilmainen. Joten ei, sitä ei kannata ostaa. Mutta se on ehdottomasti käyttämisen arvoinen, ja jos voit säästää muutaman taalan kärjen purkille, kannustan sinua tekemään niin.

#4
+9
bmike
2012-04-06 01:00:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksinkertainen tosiasia on, että haittaohjelmia on aina ollut olemassa Mac OS: ssä (OS X ja macOS), joten lausunto siitä, että Mac ei voi saada haittaohjelmaa, on selvästi, todistettavasti ja vaarallisesti väärä .

Toinen tosiasia on, että Apple on tehnyt hyvää työtä tekniikan kanssa saadakseen MacOS-ekosysteemin suurimmaksi osaksi immuuniksi useimmille uhille. Tämä "immuunijärjestelmä" koostuu hiekkalaatikkosovellusten suunnittelusta, oikeuksista, joiden avulla kehittäjät voivat ilmaista aikomuksensa, kun he tarvitsevat ulos hiekkalaatikosta, allekirjoitetusta koodista, joka estää tunnetun sovelluksen haittaohjelmaksi muuttavat muutokset, App Store -jakelusta, järjestelmän eheyden suojauksesta, XProtect-tiedostokarantiinimekanismista ilmainen online-päivityspalvelu.

Historiallisesti ja monien vuosien ajan; Virusten, troijalaisten ja muiden haittaohjelmien niukkuus, jotka leviävät laajasti tai vaikuttavat laajaan poikkileikkaukseen Mac-käyttäjistä, on osaltaan omaksunut hyvän turvallisuuden hygienian. Hyvä uutinen on, että Mac-tietokoneilla on sisäänrakennettu monikerroksinen puolustusjärjestelmä viruksia ja troijalaisia ​​/ haitallisia ohjelmistoja vastaan. Tämä tarkoittaa, että suurin osa viimeaikaisista hyväksikäytöistä luottaa siihen, että ihmiset tahattomasti sabotoivat itsensä tuhoamalla sisäänrakennettuja puolustuksia. Pienellä ajan investoinnilla voit vähentää merkittävästi virustentorjunnan tarvetta OS X: ssä.

Laskenta siitä, onko tietyn virustentorjuntapaketin käyttäminen liikkuva kohde (toimittajat reagoivat yleensä virheisiin ja uhkat - joten mikä oli totta eilen, ei välttämättä ole totta huomenna). Tämä tekee ohjelmistojen ansioista yleisten vastausten helposti vanhentuneiksi kuukauden kuluessa (puhumattakaan kahden ja puolen vuoden kuluttua siitä, kun tämä kysymys esitettiin) .

Mikä ei ole muuttunut vuosikymmenien ajan , on se, että jokaisen käyttäjän tulisi ainakin viettää aikaa miettimällä mitä laitteessa on ja kuinka tuskallinen täydellinen kompromissi voi olla heille. Sen perusteella, kuinka arvokasta aika on sinulle , olisi typerää, jos joku, joka on maksanut IT-henkilöstölle, neuvoisi heitä olemaan käyttämättä 1000 dollaria ylimääräisiä dollareita turvallisuuden arviointiin sisällyttämään potentiaalisesti virustorjuntaohjelmiston asentaminen. Olisi myös typerää, jos rento kotikäyttäjä maksaa ohjelmistoista sen sijaan, että investoisi aikaa tunnettujen riskien lieventämiseen käyttäytymisessään vastauksena terveelliseen tuntemattomuuden pelkoon.

On monia tapauksia, joissa ylimääräisiä virussuojaus on kriittisen tärkeää. On myös monia tapauksia, joissa se on täysin tarpeeton. Suosittelisin, että kuka tahansa selaa näitä muutamia Applen tietämyskannan artikkeleita arvioidakseen heidän "perustason tietoturva-kykynsä" ja ottaakseen sitten yhteyttä ja oppia lisää, ennen kuin he käyttävät rahaa virustorjuntaohjelmistoihin 1 .

Ainoa kritiikkini yllä olevista artikkeleista olisi kehotus vaihtaa salasanoja usein. Tällä on rajallinen arvo, kun aloitat yksilöllisten salasanojen tekemisen etkä itse syötä salasanoja muille tietokoneille. Salasanojen vaihtamisesta ei ole juurikaan hyötyä, kun käytät niitä vaarantuneilla tietokoneilla, koska uusi salasana varastetaan yhtä helposti kuin vanha.

Kun olet oppinut perusasiat, sinun on pitänyt hyödyntää seuraavia ideoita :

 • miten käyttää OS X -avaimen avainta salasanojen tallentamiseen
 • harkittu tai toteutettu muutamalla erillisellä salasanalla
 • ja he ovat alkaneet suojata tilisi salasanoja samoin kuin tietokoneesi (soveltamalla Apple ID: n suojaamisen vinkkejä muille tileille)

Perusteiden jälkeen on nyt syytä miettiä yleisen turvallisuutesi lisäämistä käyttämällä rahaa virustorjuntaan tai hyvä ainutlaatuinen salasanan luontityökalusarja 2 vahvempien, yksilöllisten salasanojen turvallisen tallennuksen automatisoimiseksi.

Monilla käyttäjillä ei ehkä ole järkevää käyttää rahaa ja osallistua epävakauteen tai hitauteen virustentorjuntaohjelmista huolimatta siitä, että osallistut yllä oleviin linkitettyihin artikkeleihin. Lisäksi Apple aikoo selvästi päästä eteenpäin tästä ongelmasta App Store -mallin kahdella lyönnillä, jossa vaarallisten ohjelmistojen asennuskäytäntöjen levittäminen toimii selvästi GateKeeperin kanssa, jotta useimmille ihmisille voidaan antaa automaattiset varoitukset, kun koodia ei ole allekirjoitettu väärinkäytösten estämiseksi. ja auttaa haittaohjelmien lähteen jäljittämisessä.

Useimmille Lionin Mac-käyttäjille oikea vastaus on jatkaa virustentorjuntaa, jos sinulla on sitä, mutta ei loppua ja saada sitä, ellei sinulla ole hyvää syy viettää aikaa ja rahaa, kun olet saanut vauhtia turvallisuuden perusteisiin.

Lionin jälkeen Apple on kovettanut käyttöjärjestelmän nopeammin kuin huonot toimijat ovat pystyneet hyödyntämään käyttöjärjestelmää, joten useimmille ihmisille ja useimmille yrityksille ei tarvita lisäohjelmistoja, koska oletusvaihtoehto on järkevä ja todennäköisesti oikea valinta.


1 varsinkin kun Mac Defender tykkää ihmisistä, jotka etsivät laillista virustorjuntaohjelmaa

2 kuten 1Password

#5
+2
Studer
2010-08-18 04:34:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Macissa on mukava artikkeli virustentorjuntaohjelmasta Mac OS X: ssä (mitkä ja tarvitsemmeko niitä).

#6
+2
tonklon
2010-08-18 12:36:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen mahdollinen syy virustorjuntaohjelmiston asentamiseen Maciin voi olla muiden heterogeenisen verkon käyttöjärjestelmiä käyttävien järjestelmien suojaaminen. Virus tai haittaohjelma voi olla mac-asemalla useita kertoja, kunnes jokin muu järjestelmä, jolla se voi toimia, aktivoi sen.

Siksi saattaa olla järkevää asentaa virustorjuntaohjelma kaikkiin tietokoneisiin verkossa, pitää koko verkko puhtaana.

#7
+2
dan
2013-07-17 03:21:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tulen viime aikoina tämän kysymyksen laillisen nousun jälkeen. Haluaisin lisätä tähän paluun monien vuosien ja monien käyttöjärjestelmien säännöllisten hyökkäysten takia.

 1. Tšernobylia ei ole frontier (vuonna 1986 Ranskan hallitus ilmoitti julkisesti, että Tshernobylin radioaktiivinen pilvi ei ylitä maarajoja. Koska tämä virallinen julkinen valhe, nimennän tämän metaforan avulla kaikenlaisen väärän virallisen turvallisuuden esteen) MacOS X: n suojelemiseksi: elämme sama todennäköisyys
  (kaikki toiminnassa olevat järjestelmät syntyvät yhtä suurina suunnilleen samalla koodisuojausasteella:
  ne ovat kirjoittaneet ihmiset, jotka olemme alttiita virheille). monet erityisesti Symantec AntiVirus -ohjelmaan kohdistetut hyökkäykset 2 syystä (viittaan tässä valtavaan määrään ulkoisia hyökkäyksiä, joita näen ulkoisessa palomuurissamme kohdentamalla 2967 / tcp ja38293 / udp = Symantecin virustorjunnan käyttämät portit.):

  • (liian monta suojauksen oletusarvot ) × (liikaa sitä käyttäviä ihmisiä ) = hyvä kohde tietoverkkorikollisille

  • monet Symantec AntiVirus -versiot eivät pystyneet asentamaan tai suorittamaan kirjainkoon mukaista tiedostojärjestelmää, mikä on merkki heikkolaatuisesta valvonnasta.

  Suoraan sanottuna arobust-käyttöjärjestelmään (MacOS X) asennettu haavoittuva virustorjunta (Symantec) voi tehdä tästä viimeisestä haavoittumattomaksi.

 2. Monet hyökkäykset ovat kohdistaminen suoraan meihin (näppäimistön takana istuva ihminen) joko typerän loukkuun jääneiden verkkopalvelimien tai HTML-muotoisen sähköpostin piilotetun URL-osoitteen kautta näihin loukkuun jääneisiin verkkopalvelimiin. Käytän monissa MacOS X -versioissa:

  Koska heidän nimensä antaa arvata, ne perustuvat samaan moottoriin. Se on melko hyvälaatuinen ohjelmisto, joka päivitetään hyvin nopeasti ja toimii myös monissa muissa Unixissa. Joissakin havaituissa uusissa raporteissa clamav sisällytti ne alle 72 tunnin kuluessa, jolloin kaupalliset tuotteet kesti hiljaisen viikon (vain tarpeeksi aikakatkaisu tuhansien tietokoneiden saastuttamiseksi).

  Arvostan myös Sophos, koska se toimii eri käyttöjärjestelmissä, asentaa ja toimii isoilla ja pienillä kirjaimilla (mikä on merkki vakavasta laadunvalvonnasta).

Voisitteko kertoa tarkemmin, mitä kohta 1 tarkoittaa. Minulla ei ole aavistustakaan, mitä sanot. Voitteko pystyä hankkimaan pisteen 2 joistakin tiedoista tai tiukentamaan sanamuotoa?
#8
+1
Alexander - Reinstate Monica
2011-10-15 09:09:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Apple on erinomainen ja pysyy mukana muutamien esiintyvien Mac-haavoittuvuuksien korjaamisessa, joten virustentorjunta ei ole välttämätöntä, kunhan et ole tarpeeksi typerä pudotaksesi räikeitä troijalaisia.

MITEN, jos jos sinulla on Windows-tietokone, jonka kanssa jaat tiedostoja, saattaa olla syytä käyttää virustorjuntaohjelmaa Macissa, jotta estät itsesi tahattomasti leviämästä Windows-viruksia (jotka ovat muuten vaarattomia Mac-tietokoneille).

Huomaa, että kaikki anti-virus mac-ohjelmat ovat joko huijausta tai yksinkertaisesti tarkista Windows-virukset, jotta estetään virusten tahaton leviäminen tiedostojen jakamisen aikana.

#9
+1
Cody Wright
2012-04-06 02:55:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän henkilökohtaisesti Sophosia. Yritys, jonka palveluksessa työskentelen, käyttää Sophosia yli 20000 tietokoneella, ja Mac-versio on ilmainen kuluttajien käyttöön. Minulla ei ole ollut mitään ongelmia sen käynnissä koneellani. Se skannaa suhteellisen nopeasti ja ajaa nopeammin &ia paremmin kuin mikään Norton-tuote, jota olen koskaan käyttänyt.

#10
  0
Kilon
2014-07-07 03:03:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Virukset ovat niin 80-vuotiaita. Suuri raha on käyttäjätietoja, tässä suuret yritykset ansaitsevat paljon rahaa, kuten Google Ads. Tunnetaan myös nimellä vakoiluohjelma .

Virukset alkoivat vitsi, kepponen, tapa koodaajille pitää hauskaa. Virukset kukoistivat Microsoft-alustoilla, kuten DOS ja Windows, koska Microsoft ei koskaan välittänyt muista asiakkaistaan ​​kuin siitä, kuinka myydä enemmän ja ansaita enemmän rahaa.

MacOS X on Unix-pohjainen käyttöjärjestelmä. Toisin kuin Windows, tiedosto ei voi tehdä mitä haluaa. Jos se yrittää muokata kiintolevyäsi millään tavalla, kotikansion ulkopuolella, se tarvitsee käyttöoikeudet. Annat luvan. Se tekee viruksen elämästä vakavasti vaikeaa. Koska viruksen tarkoitus ei ole vain tiedostojen tartuttaminen, se ei tarkoita mitään, vaan se on järjestelmän tartuttava käyttöjärjestelmän saastuttamiseksi. Ottaa käyttöjärjestelmän hallinta. Se on lopullinen tavoite.

MacOS X: n kaltaisen käyttöjärjestelmän hakkerointi ei ole mahdotonta, mutta Apple ei ole tyhmä, ja toisin kuin Microsoft, se välittää - koska se myy turvallisuutta ja luotettavuutta.

Olen omistanut iMacin 7 vuoden ajan, eikä minulla ole koskaan ollut ongelmia, joita minulla oli Windowsin kanssa. Näen vain vähän syytä asentaa ohjelmisto, joka hidastaa CPU: ta ja tarjoaa minulle nolla hyötyä.

Turvallisuutta ei ole olemassa, turvallisuus on harhaa. Itse olen tarttunut viruksiin Windowsissa useita kertoja käyttämällä täysin päivitettyä viruksia.

Jos haluat todellista turvallisuutta, katkaise yhteys Internetiin ja asenna mitään. Tämä on ainoa tapa olla varma.

Mikä ärsyttää minua vakavasti, ja yksi suurimmista syistä, miksi jätin Windowsin lopullisesti, oli se, että Microsoft loi tämän kulttuurin "viruksen saaminen tapahtuu käyttöjärjestelmälle", kuten jotain normaalia. Se ei ole normaalia, se on vakava puute käyttöjärjestelmän suunnittelussa, virhe, joka säilyy, koska asiakkaat sietävät sitä "normaalina".

Älä asenna virustorjuntaohjelmia, olet maksanut käyttöjärjestelmästäsi, vaadi julkaisijalta toimittaa käyttöjärjestelmä, joka tekee kohtuullisen odotettavissa olevan sinun ja tiedostojesi suojaamisen. Viruksia ja haittaohjelmia ei voida hyväksyä.

#11
-1
NeKus
2015-08-14 12:34:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tarvitsetko virustentorjuntaohjelmiston OS X: ssä?

Kyllä, kyllä, tarvitset jonkinlaisen virustentorjuntaohjelman Mac OS X: lle ja syyn sanoa että on yksinkertaista. Viruksia on jokaiselle tunnetulle käyttöjärjestelmälle. On totta, että Applen Mac-käyttöjärjestelmä on turvallisempi ja luonnollisemmin suojattu viruksilta, mutta TODELLINEN totuus on, että Mac-järjestelmät eivät ole yhtä suosittuja kuin Windows-käyttöjärjestelmä, joten viruksia tuottavat eivät näe tarvetta ohjelmoida viruksia Mac-tietokoneille, kun useimmat työpöydän käyttäjät maailmassa käyttävät edelleen Windows-käyttöjärjestelmää. Joten totean, että on parempi hankkia hyvä virustorjuntaohjelma Mac-tietokoneellesi nyt, koska ennemmin tai myöhemmin, kun OS X muuttuu käyttäjäystävällisemmäksi, yhä enemmän viruksia ilmestyy ...

Näin katson myös minua, et voi koskaan olla liian turvallinen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...