Kysymys:
Miksi / tmp on symlink / / private / tmp?
otto.poellath
2010-09-02 12:40:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Miksi / tmp on symboli linkkiin / private / tmp Mac OS X: ssä? Toisin sanoen, miksi / tmp ei ole vain tavallinen hakemisto, kuten Linuxissa tai BSD: ssä? Ymmärrän, miten se toimii, enkä välitä siitä, minua kiinnostaa vain sen takana oleva (historiallinen?) Päättely.

Viisi vastused:
#1
+37
Gordon Davisson
2010-09-03 07:35:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ymmärtääkseni se on NextStep: n (johon OS X perustuu) viivästys, ja NextStep teki sen tukeakseen NetBootingia. Ajatuksena oli, että voit käynnistää verkon isännöimästä taltiosta (luultavasti vain luku - ja varmasti jaettu muiden tietokoneiden kanssa), ja käynnistysprosessin alkupuolella voit liittää paikallisen (kirjoitettavan) levyn yksityiseen; kuten g mainitsi, tämä mahdollisti ajonaikaisen muokkauksen / var ja / tmp sekä tietokoneen asetuksia tiedostossa /etc.

Tätä ei enää tarvita, koska Applen nykyinen NetBoot-järjestelmä käyttää varjolevyä kuva tallentaa muutokset mihin tahansa käynnistystilavuuteen. Mutta jotkut ohjelmat / docs / etc olettavat nyt, että tiedostot elävät alle / yksityisissä, joten niiden palauttaminen olisi liikaa vaivaa ...

Päivitys: Apple on lopettanut NetBoot-tuen , joten yksityisen / yksityinen tarkoitus on vielä vanhentunut. MacOS Catalinassa (versio 10.15) he ovat kuitenkin lisänneet uuden äänenjaon. Tässä tapauksessa se on pikemminkin turvallisuutta kuin NetBootin tukemista varten, mutta se toimii melko samalla tavalla.

Catalinan järjestelmävolyymi on asennettu vain luku -tilaan, kun luku- ja kirjoituslevy on asennettu osoitteeseen / System / Library / Tiedot (analoginen vanhaan järjestelmään, joka asensi RW-aseman / yksityinen), ja "kiinteät linkit", jotka tekivät RW-äänenvoimakkuuden osia, näkyvät tavallisissa paikoissa tiedostojärjestelmässä (taas analogiset niiden symbolisten linkkien kanssa, jotka tekevät osista / yksityisiä näkyviin) tavallisissa paikoissa). Esimerkiksi / Users on nyt kiinteä linkki järjestelmään / System / Library / Data / Users. Eclectic Light Companylla on hyvä yhteenveto.

Catalinalla on edelleen symboliset linkit yksityiseen; joten kun avaat / etc-sovelluksen Catalinalla, se seuraa symlinkkiä kohtaan / private / etc ja sitten kiinteää linkkiä / System / Library / Data / private / etc

"Mutta jotkut ohjelmat / docs / etc" lolpun (jne. On linkitetty sivustoon / private / etc)
#2
+5
g .
2010-09-02 23:53:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen aina miettinyt samaa. En löydä mitään asiakirjoja, jotka tukisivat sitä, mutta tyypillisesti tätä mallia käytetään helpottamaan tiedostojen tallentamista toiselle levylle (esim. Kiintolevylle). Tämän ansiosta asema voidaan asentaa (esim. Kiinnittää) tiedostojärjestelmään yhdessä paikassa. Esimerkiksi kun asema on asennettu kohtaan / private ja sitten kansiot / etc , / tmp ja / var ovat sitten kaikki siinä toisessa asemassa.

En voi sanoa, miksi tästä olisi hyötyä. On kuitenkin syytä huomata, että nämä kolme kansiota sisältävät "datatiedostoja", kuten määritys-, väliaikaiset, loki-, transientti- ja tietokantatiedostot, eikä suoritettavaa koodia, joka on / bin , / sbin kansiot ja / usr .

#3
+1
Martin Marconcini
2010-09-02 17:56:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etkö ole varma historiallisesta syystä, mutta OS X "organisoi" aina tyypillisen Unix-rakenteen. / tmp ei ole ainoa asia, joka siirtyy / private -sivulle, sillä on myös / etc ja / var .

Ehkä joku, jolla on enemmän OS X -taustaa, voi keksiä jotain järkevämpää.

#4
-1
benwiggy
2020-02-04 00:10:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Usein Unixissa identtiset tavat samasta asiasta johtuvat System V Unixin ja BSD Unixin historiallisista eroista.Nykyaikaisten Unixien on tuettava molempia ollakseen yhteensopivia.

Esimerkiksi lpr ja lp tulostusta varten: lpr on peräisin BSD: stä ja lp on järjestelmästä V.

Onko näin nyt, en tiedä.

#5
-2
dan
2016-08-17 11:30:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

/ tmp on symbolinen linkki tiedostoon / private / etc , jotta voidaan säilyttää selvästi erotetut 2 tiedostojärjestelmää:

  • / , joka voidaan asentaa vain luku -tilaan sen suojaamiseksi kaikki tahattomat tai ei-toivotut muokkaukset ja suojata se siitä, että se on täynnä jatkuvasti kasvavia tiedostoja (lokit ja väliaikaiset tiedostot),

  • / private , joka voidaan liittää luku-kirjoitus -ominaisuuteen ja joka sisältää kaikki hakemistot, jotka sisältävät muokattavia tiedostoja.

Jos tarkastelet kohtaa / , huomaat 3 samanlaista hakemistoa symboliset linkit samasta syystä:

  cd /
ls -al | grep '> yksityinen'
 

Tämä kirjoitus- ja kirjoitus-tiedostojärjestelmien käyttöoikeuksien erottelu ei käytetä tosiasiassa (MacOS X: ssä), mutta kaikki on saavutettavissa tämä turvaerottelu.

Jotkut järjestelmänvalvojat panevat tämän suojauserotuksen täytäntöön määrittelemällä tietyn / private tiedostojärjestelmä, jolla on sopiva koko ja sopivat asennusvaihtoehdot (etenkin nosuid ).

Tämä on paras vastaus.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...