Kysymys:
iMac 27 ": n SSD-päivitys vuoden 2012 lopulla
LukeLR
2016-05-27 02:33:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen 27 tuuman iMac 2012: n ylpeä omistaja huippuluokan kokoonpanolla, mutta 1 Tt: n fuusioasema on edelleen pullonkaula. Koska takuuni on nyt päättynyt, haluan päivittää 128 Gt: n SSD-aseman suuremmaksi (mieluiten niin suureksi kuin mahdollista), mutta haluan säilyttää perinteisen kiintolevyn säilytystarkoituksiin ja päivittää sen myöhemmin.

Tässä ovat kysymykseni:

  • Minkä tyyppinen paikka iMacilla on SSD: lle? iFixit-korjausoppaassa se näyttää tavallaan M.2 SSD: ltä, mutta en ole varma.
  • Mikä on SSD-levyjen enimmäiskoko (pituus) tuo paikka? Tiedän, että M.2 SSD -asemia on erikokoisia (jos se on lainkaan M.2).

Olen kuullut sovittimista, jotka kääntävät iMacin tavallisen korttipaikan tavalliseksi SATA-liitin, joten iMacissa voi käyttää tavallisia SSD-asemia. Tämä on mielenkiintoista, koska tavalliset SATA SSD: t ovat loppujen lopuksi halvimpia ja tarjoavat suurempia tallennusvaihtoehtoja.

  • Tietääkö kukaan, ovatko ne käyttökelpoisia (ehkä suosittelisivat niitä)?
  • Olisiko mahdollista sijoittaa 2,5 tuuman tavallinen SSD (esim. Samsung 850 Evo) jonnekin iMacin tapauksessa ja kytkeä se sovittimeen?

Olisin iloinen jos siellä on anonye vastaamaan joihinkin näistä kysymyksistä. Kiitos jo etukäteen!


MUOKKAA: Allan sanoi vastauksessaan, että iMac myöhässä käytetään mSATA SSD -levyä 2012. Kuka voi vahvistaa tämän?

Kolme vastused:
#1
+3
Allan
2016-05-27 02:53:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on iMac 27 Late 2012 ja päivitin SSD-aseman.

Fuusioasema on väärä nimi - se on itse asiassa kaksi asemaa. Siellä on PCIe SSD, luultavasti noin 128 Gt, joka on liitetty logiikkalevyyn, sitten on 3,5 "1 Tt: n kiintolevy. Teknisesti voit päivittää PCIe blade SSD -aseman, mutta joidenkin tutkimusten jälkeen huomasin, että se ei ollut oikeastaan ​​taloudellinen.

Tarvitset vain tavallisen SSD: n tämän kiintolevyn korvaamiseksi. Luo sitten fuusioasema käyttämällä CoreStorage-ohjelmaa ja saat SSD-aseman, jolla on 1,13 Tt kokonaismuistitilaa.

Kuten Everymac.com....

enter image description here


Tämän päivityksen perusvaiheet ovat:

  1. Varmuuskopioi tiedot
  2. Poista näyttö
  3. Vaihda SSD (tarvitset 3,5 "- 2,5" kiintolevysovittimen
  4. Vaihda näyttö
  5. Asenna uudelleen / palauta varmuuskopiosta.

Olen itse vastannut tähän kysymykseen toisella ketjulla: 27 imac Late 2012 HDD Failure

Kun teet kaikkia näitä päivityksiä, päivittäisin myös muistin. Käytin tärkeätä muistia ja iMacisi voi saada jopa 32 Gt RAM-muistia

Kiitos vastauksestasi, olen tietoinen siitä, että FusionDrive koostuu kahdesta erillisestä levystä.Siksi sanoin, että haluan pitää kiintolevyn paikallaan ja vaihtaa vain SSD: n.Tiedän, että vain kiintolevyn korvaaminen SATA-SSD: llä on paljon helpompaa, mutta aion päivittää kiintolevyn vastaavaksi kuin 5 Tt: n data ja SSD: n 500 Gt: ksi ohjelmistoille ja muille tavaroille.Ajatus myös muistin vaihtamisesta on mukava, mutta enimmäismäärä on jo 32 Gt;) Mutta sanoit, että se oli mSATA SSD, joka auttaa minua jo paljon.
FYI - 27 "iMac ei vaadi näytön poistamista RAM-muistin päivittämiseksi.
Onneksi voisin auttaa.Sinun on poistettava logiikkakortti päästäksesi SSD-asemaan.Mitä tein, oli mennä ulkoisen T'boltin (8 Gt) kanssa tietoni ja laittaa 1 Tt SSD, jossa pyörivä kiintolevy oli.(Ajattelin laittaa myös 4 Tt: n kiintolevyn sinne)
Päivitin vastaukseni - se ei ** ole ** mSATA-asema, kuten alun perin ajattelin - tarkistin ja muistin, että se oli oma PCI, mikä oli yksi syy, miksi päätin päivittää.OWC: llä on kuitenkin terä SSD.
#2
+2
jksoegaard
2016-05-27 12:47:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paikka on oma, eikä se ole M.2- tai mSATA-paikka.

En ole nähnyt markkinoilla mitään sovittimia, joiden avulla voit liittää tavallisen SATA-aseman omaan liittimeen.Tällaisen sovittimen olisi sisällettävä määrä elektroniikkaa, koska se on täysin erilainen käyttöliittymä - eli se ei ole vain passiivinen sovitin.

Ainoa tiedän yhteensopivien SSD-levyjen kuin Applen toimittajaOWC (Macsales).Heillä on sarja SSD-levyjä (Aura 6G), jotka ovat yhteensopivia vuoden 2012 loppupuolella olevan 27 tuuman iMac-mallin kanssa:

https://eshop.macsales.com/shop/ssd/owc/imac-27 tuumaa / 2012

#3
+2
LukeLR
2017-01-19 10:23:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voin vahvistaa, että Apple SSD: n vaihtaminen jollekin muulle SSD: lle on mahdollista vuoden 2012 lopun iMacissa. Mutta voin myös vahvistaa, että Apple SSD: n käyttämä liitin ei ole mSATA: Vaikka nastojen asettelu on sama, nastat ovat pienempiä eivätkä sovi mSATA SSD: n liittimeen.

Onneksi voin vahvistaa kolmannen asian: Saatavilla on sovittimia, joiden avulla tämä oma Apple-liitin voidaan muuntaa tavalliseksi mSATA-liittimeksi. Ne löytyvät helposti Internetistä useista verkkokaupoista, ja niitä kutsutaan yleensä "iMac 2012 mSATA -adapteriksi" tai vastaavaksi. Löysin vain yhden nimeltä "MacBook Pro 2012 mSATA -adapteri", mutta se toimi myös, joten vuoden 2012 MacBook Pron liitin näyttää olevan sama kuin iMacissani.

Käytä silti tällaisia ​​sovittimia varoen! Vaikka se olisikin todella matalan tekniikan mukainen (kaventamalla nastan asettelua hieman, elektroniikkaa ei tarvita), ne voivat olla viallisia ja vahingoittaa laitteistoa.

Älä myöskään unohda tuulettimen ongelmaa vaihdettaessa myös kiintolevyä: iMacin sisäinen tuuletinohjain ei tunnista esiasennetun kiintolevyn kiintolevyn lämpötilaa, vaikka se olisikin sama merkki ja malli: Apple on rakentanut oman kiinteän laiteohjelmiston Macien mukana toimitetuille asemille, todennäköisesti estääkseen käyttäjiä vaihtamasta niitä. Voin vahvistaa, että tämä ongelma koskee myös vuoden 2012 lopun iMacia.

Katso valokuvistani alkuperäisen Apple SSD: n ja mSATA SSD: n sekä asennetun sovittimen pin-erot.

pin differences of the original Apple SSD and the mSATA SSD pin differences of the original Apple SSD and the mSATA SSD installed adaptor installed adaptor

merkitseekö sovittimen käyttö nopeuden menettämistä?
Ensinnäkin, SSD on aina hitaampi kuin väylä, jos uudet väylät haluavat liittää SSD: n.Ja toiseksi sovitin mukauttaa vain liittimen kokoa.Apple käyttää tässä vakioliittimiä, mutta tekee niistä hieman kapeampia, joten käyttäjät eivät voi asentaa tavallisia SSD-asemia.
uskotko SSD: n (mSATA (mini PCIE), kuten tämä http://allegro.pl/dysk-ssd-do-laptopa-512gb-samsung-1-8-msata-ssd-i7048562813.html, toimivan kunnossa?ostitko sovittimen?
@andi SSD toimii, se on todennäköisesti sama kuin käytin (Samsung mSATA 512GB), mutta ei ilman sovitinta.Sinun on tehtävä sama menettely kuin minä, mukaan lukien sovittimen käyttö.En muista, mistä ostin sovittimen, mutta katson, jos löydän lähteen uudelleen :)
Valitettavasti en löydä tietoja sovittimen ostopaikoista.Mutta luulen, nopea Google-haku avainsanoilla, jotka annoin postissa, antaa sinulle resursseja saada tämä :)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...