Kysymys:
Kuinka voin poistaa ohjelman kokonaan Macista?
Senseful
2010-08-25 07:01:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kotoisin PC-taustasta ... aina kun haluan poistaa sovelluksen, minun on käytettävä ohjelmien lisäämistä / poistamista. Macissa voit yksinkertaisesti suorittaa .app-tiedoston missä tahansa, ja monet sanovat, että tapa poistaa ne on yksinkertaisesti poistaa tämä .app-tiedosto.

Olen kuitenkin huomannut, että monet sovellukset tallentavat tiedostot hakemistossa ~ / Library / Application Support / . Joten kun poistan .app-tiedoston, kaikki nämä tiedostot säilyvät Application Support -hakemistossa. Eikö ole mitään tapaa poistaa sovellusta ja pyytää sitä poistamaan kaikki kiintolevylle asennetut asiat?

Tiedät vain, että tiedostojen on oltava inerttejä eivätkä ne hajoa mitään, jos ne pysyvät paikallaan.
@zneak: Kiitos selityksestä. On edelleen ärsyttävää, että se vie tilaa kiintolevyllä.
Kaikkien sovelluksen tekemien tiedostojen seuraamisen riski johtaa potentiaaliin poistaa tekemäsi ja tarvitsemasi tiedostot asennuksen poistaessa. Todellinen kysymys mielessäni on, missä olosuhteissa haluaisimme puhdistaa ohjelmat kokonaan ja tuhlata aikaa, vaivaa ja resursseja ei-suoritettavien tiedostojen palauttamiseksi, kun olet poistanut itse sovelluspaketin?
@bmike: ottaa esimerkiksi sovelluksen, kuten evernote, joka voi tallentaa gigatavua tietoa "Application Support" -kansioon. Jos joku ei enää käytä kyseistä sovellusta, se voi olla heille erittäin arvokas.
@bmike: mitä tarkoitat, kun sanot "poista tekemäsi ja tarvitsemasi tiedostot, kun asennuksen poisto-ohjelma on käynnissä?" Ymmärrän sen riskin, että se vahingossa poistaa luomasi tiedostot. Olen hämmentynyt 2. osasta. Ymmärrän, että useimmille sovelluksille ei ole asennuksen poistajaa. He yksinkertaisesti käskevät roskiin .app, kun et enää halua sitä. Kun teet sen, ei ole asennuksen poisto-ohjelmaa, se yksinkertaisesti poistaa sovelluksen. Jos asennuksen poistajaa olisi ollut, en olisi tarvinnut kysyä tätä kysymystä ensinnäkin. Kaipaanko jotain täällä?
Todellakin - jos Wordin poistaminen tarkoittaisi, että menetit sanatiedostot, se olisi huono. Rakastan kuinka leijona tekee nyt suoraviivaisesta lajitella kaikki kansiot koon mukaan (mukaan lukien alikansioiden sisältö) Finderissa. Tällä tavoin löydät Evernoten kaltaisia ​​ohjelmia, jotka ovat tällaisia ​​poikkeavuuksia. Onko Evernotella asennuksen poisto-ohjelma vai kerroiko keskivertokäyttäjälle koskaan, kuinka se käyttää niin paljon tilaa?
@bmike: Toinen esimerkki, jonka voin ajatella, on se, jos sovellus integroituu käyttöjärjestelmään (esim. Luo palveluvalikkokohdan, lisää jotain yleiseen kontekstivalikkoon, asetetaan käynnistymään sisäänkirjautumisen yhteydessä, integroituu asetuspaneeliin jne.), Kun poistat sovelluksen, et halua kyseisten kohteiden enää näkyvän.
@bmike: Voi, luulen saan sen nyt. Kun sanot "asennuksen poisto", uskon viittaavan sovellukseen, kuten AppCleaner. Luulin, että tarkoitit sovelluksen mukana tulevaa asennuksen poistajaa; ja että poistaja tarvitsee joskus näitä automaattisesti poistettuja plist-tiedostoja asennuksen poiston aikana. Pahoittelen hämmennystä.
Kahdeksan vastused:
Am1rr3zA
2010-08-25 07:04:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos haluat tehdä sen ilmaiseksi, voit käyttää:

AppCleaner

ja jos haluat maksaa vähän ja saada joitain lisäominaisuuksia, käytä:

CleanApp

Yksi asia, jonka AppCleaner ei tee, on poistaa asetukset Järjestelmäasetuksista. Esimerkiksi, jos sovelluksessa, jonka haluat poistaa, on kuvake Järjestelmäasetusten Muu-kohdassa, AppCleaner ei poista sitä. Sinun on napsautettava hiiren kakkospainikkeella kuvaketta Järjestelmäasetuksissa ja päätettävä poistaa se.
@sens Itse käytän cleanApp-sovellusta, mutta se on täydelliset tiedot AppCleaner TanX -mieheltä.
Toinen asia, jota AppCleaner ei ole poistanut, on Kirjautumiskohteet kohdassa Järjestelmäasetukset> Tilit> Kirjautumiskohteet.
AppCleaner-linkki on vanhentunut, käytä tätä linkkiä: http://www.freemacsoft.net
@Andrei TnaX lisätietoja.
Chris Pratt
2010-08-26 03:07:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

AppCleaner koko matkan. Suurin osa Macin sovelluksista on itsenäinen, minkä vuoksi Mac OS X: ssä ei ole sisäänrakennettua poistomenetelmää. Ainoa poikkeus tästä on plist-tiedostot - lähinnä vain sovelluksen asetukset. Nämä ovat pieniä tekstitiedostoja, ja ne ovat yleensä merkityksettömiä, jos ne jäävät jälkeen, kun poistat sovelluksen. (Jos jätät ne, myös sovelluksesi asetukset säilyvät, jos päätät myöhemmin asentaa sovelluksen uudelleen.)

AppCleaner-sovelluksen kaltaiset sovellukset on tarkoitettu puristeille, jotka haluavat poistaa sovelluksen kaikki viimeiset osat poistamalla sen (ei mitään puristeja vastaan) kuitenkin - puton sinne leiriin). Koska kaikki nämä sovellukset pääasiassa metsästävät näitä harhautuneita plist-tiedostoja, AppZapperin kaltaisen sovelluksen maksaminen on hieman naurettavaa. AppCleaner on ilmainen ja saa työn tehtyä täydellisesti.

Vaihtoehtoisesti automaatiosovellus Hazel löytää automaattisesti liittyvät tiedostot, kun poistat sovelluksen, ja kysyy, haluatko poistaa ne myös. Se ei ole ilmainen, mutta se on erittäin hyödyllinen moniin muihin tarkoituksiin, joten jos haluat saada muut sen tarjoamat ominaisuudet, voit tappaa kaksi lintua yhdellä sovelluksella.

robsoft
2010-08-25 11:39:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muista myös, että monissa sovelluksissa on asennuksen poisto-optio osana asennuspakettiaan joko erillisenä ohjelmana / komentotiedostona .DMG-tiedostossa tai erityisenä vaihtoehtona ohjatussa asennustoiminnossa.

Joten vaikka se saattaa tuntua intuitiiviselta, kannattaa usein asentaa alkuperäinen (lataamasi) .DMG-tiedosto uudelleen ja etsiä jotain, joka on merkitty 'uninstall' - joskus löydät kyseisen apuohjelman, ohjaintyyppiset paketit ja suuret pelit sisältävät yleensä ohjelmistoja siivoamaan itsensä.

Jos törmään pari esimerkkiä seuraavana päivänä, muistan tämän sisällyttämään heidän nimensä.

Samaan aikaan suurissa sviiteissä, kuten Adoben Creative Suite, ei joskus ole asennuksen poistajaa, vaan yksityiskohtaiset ohjeet kaikkien komponenttien manuaaliseen poistamiseen (ja se ei ole ollenkaan hauskaa).
Suurin osa, ellei kaikki, lataamani ohjelmistot eivät ole koskaan sisällyttäneet asennuksen poisto-ohjelmaa dmg: ään.
Ryan McGeary
2010-08-26 01:57:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

AppZapper

AppZapper on ylivoimaisesti suosikkini tapa poistaa sovellus ja puhdistaa kaikki siihen liittyvät tiedostot Asetuksissa tai Sovellustukessa. tässä on vihje. Vedä AppZapper Finderin työkaluriville täten. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden vetää poistettavat sovellukset vetämällä sovellusta työkalupalkin AppZapper-pikakuvakkeen päälle.

alt text

balexandre
2010-08-25 11:32:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mac World -lehdessä elokuussa 2010 on tämä artikkeli, siinä mainitaan useita ohjelmia ja selitetään, miksi sinun ei pitäisi luottaa tällaisiin ohjelmiin 100%, mutta tarkista kaikki poistamansa tiedostot, koska joskus ne tekevät mitä ei pitäisi.

Anna minun tarkistaa artikkeli uudelleen ja lähetän suositukset tänne.

Luulen, että tarkoitat tätä: http://www.macworld.com/article/151403/2010/05/essentialutilitiesuninstallers.html
millenomi
2013-02-17 11:02:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomaa, että App Storesta asennetut sovellukset eivät vaadi asennuksen poistajaa puhdistamiseen. Niiden poistaminen:

  • Avaa Launchpad ja etsi sovelluksen kuvake sieltä.
  • Pidä Optio-näppäintä painettuna.
  • Napsauta "×" -painiketta sovelluksessa, jonka haluat poistaa ja vahvistaa.

Sovelluksissa, joita ei ole asennettu kaupasta, ei ole "×" -painiketta, ja ne saattavat vaatia manuaalisia toimenpiteitä (kuten muissa vastauksissa).

Se pitää kuitenkin paljon tukitiedostoja (kuten jopa käyttäjätiedot sovellusten tukikansioissa). Katso [tämä vastaus] (http://apple.stackexchange.com/questions/58959/does-deleting-mac-app-store-apps-in-launchpad-delete-related-files-in-the-librar/58960# 58960).
0x7d7b
2015-03-05 02:46:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suosittelen käyttämään CleanMyMacia. Sillä on erittäin hyvä poistotoiminto. Sen lisäksi se pystyy suorittamaan muita järjestelmän puhdistustehtäviä. Käytän sitä hyvin usein ja olen erittäin tyytyväinen siihen.

claudio
2017-11-26 17:03:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tapa poistaa ohjelma kokonaan ilman kolmannen osapuolen ohjelmistoja, mikä aiheuttaa usein vahinkoa, on käyttää mukautettua hakutoimintoa, joka sisältää järjestelmätiedostot tulosten joukossa, sinun on haettava ohjelman nimi jatai myyjät italian ui for finder searchTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...