Kysymys:
Miksi MacBook Pro on niin hidas?
EricSch
2010-08-27 01:29:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

MacBook Prollani (vuosi 2009) kestää kauan, kunnes olen kirjautunut sisään tai kunnes ohjelma käynnistetään. Päivä päivältä se on hitaampaa. Ohjelmat, kuten Safari, Word tai MonoDevelop, kestävät jopa 2 minuuttia, kunnes se käynnistyy.

Olisiko se Win95 / 98 / XP, muotoilen uudelleen ja asennan kaiken uudelleen. Mutta mitkä ovat mahdollisuudet Macin ja OS X: n kanssa? Onko suorituskykymittaria?

Kiitos vihjeistä.

Mac-tietokoneessani on: Intel Core 2 Duo 2,8 GHz, 4 Gt RAM-muistia

voisitteko kertoa mikä on prosessorisi ja ramisi määrä? ja kuinka monta sovellusta asennat?
Neljä vastused:
#1
+43
Philip Regan
2010-08-30 16:01:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä voi olla useita asioita, jotka luovat viiveen, mutta kaikkea ei tarvitse koskaan asentaa uudelleen.

Suunnitelma A: Teen nämä asiat jokaisen viikon ensimmäisenä maanantaina. kuukausi

Tyhjennä välimuistit: Macintosh HD / Library / Caches / ja Macintosh HD / Users / UserName / Library / Cache / . Menetät joitain sovellusasetuksiasi, mutta kaikki ovat taatusti helppoja.

Korjaa käyttöoikeudet Levytyökalulla: Voit tarkastella käyttöoikeuksia tai korjata käyttöoikeuksia. Mene vain korjaamaan käyttöoikeudet ja hanki kuppi teetä ja lukea aikakauslehteä odottaessasi.

Käynnistä uudelleen säännöllisesti: En välitä, mitä kukaan sanoo käyttöajasta ; satunnainen uudelleenkäynnistys tekee ihmeitä. Macini ovat todellisia työhevosia, ja käynnistän uudestaan ​​maanantaiaamut, kun pääsen sisään. Minulla on ongelmia harvoin, jos koskaan näinä päivinä.

Suunnitelma B: Ei niin ilmeinen

Anna Spotlightin indeksoida, kun se löytää uusia juttuja: Spotlight tekee hyvistä hauista, mutta indeksointiprosessit ovat todellinen hässäkkä. Jos asiat hidastuvat, etsin ensin pientä pistettä suurennuslasista valikkopalkin kuvakkeesta. Jos se on menossa, menen hakemaan kupin kahvia tai löydän jotain muuta tekemistä.

Etsi taustapalveluja, jotka olet ehkä unohtanut: Etsi myös mahdollisia taustaprosesseja vetää asioita alas. Katso kirjautumiskohteitasi Järjestelmäasetuksista, koska ehkä sinulla on jonkinlainen palvelindemon, joka latautuu unohdetulle taustalle. Tai ehkä sinulla on iTunes-kirjastosi jaettu ja tarpeeksi ihmisiä kuuntelee sisältöä hidastaakseen asioita (tämä oli myös ongelma yritykselleni).

Tarkista vapaa kiintolevytila: Olen myös aiemmin huomannut, että asiat voivat hidastua, jos minulla ei ole tarpeeksi kiintolevytilaa. Asiat ovat todella typerät Mac-tietokoneillani, kun minulla on alle 10% vapaata tilaa, joten aloitan siivouksen, kun olen 20% vapaan tilan kynnyksellä.

Suunnitelma C: Järjestelmätaso

Etsi useita toisiinsa liittyviä prosesseja: Tarkista Activity Monitor -ohjelmassa kaikki, jotka saattavat häiritä suorittimen aikaa. Älä etsi vain yhtä prosessia, jolla on suuri määrä, vaan etsi myös useita prosesseja, jotka saattavat liittyä toisiinsa. Minulla oli äskettäin ongelma McAfee AntiVirus -ohjelman kanssa (yritykseni IT-osasto torjui sen meille) yrittäen skannata iDiskiani melkein jatkuvasti. Mikään prosessi ei ylittänyt 2%, mutta niitä oli yli puoli tusinaa. Kun irrotin iDiskistä, McAfee ei ollut enää ongelma.

Anna yön yli -prosessit ajaa: Useimpina päivinä jätän Macit päälle koko päivän ja koko yön, koska siellä on useita järjestelmiä noin klo 2: 00a kulkevat prosessit, erityisen tärkeitä sunnuntai-aamuisin (silloin kun viikoittainen ja kuukausittain -prosessit suoritetaan). Tee nopea uudelleenkäynnistys, ja kaikkien pitäisi olla kunnossa.

Suunnittele Z

Apple-sertifioidut teknikot ovat ystäväsi: Kolmas osapuoli järjestelmän ylläpito-ohjelmisto ei ole. Olen työskennellyt Mac-tietokoneiden kanssa vuosia, ja yksi muuttumaton tosiasia, jonka olen oppinut, on se, että järjestelmän ylläpitoon suunnitellut sovellukset ovat enemmän vaivaa kuin niiden arvoisia. Kun kaikki muu epäonnistuu, ota se käyttöön, koska tässä vaiheessa saattaa olla laitteisto-ongelma.

Kiitos, todella hyödyllisiä tietoja.Suunnitelma Z: Olen asentanut kolmannen osapuolen työkalun MacUpdate Promosta. Luulen, että poistan sen.
Hieno vastaus. Ainoa asia, jonka lisäisin siihen, on tarkistaa kiintolevyn kunto. Vanha Mac Pro muuttui muutama kuukausi sitten todella hitaaksi ja käynnistysaseman korvaaminen korjattiin.
Loistava! Olen kokenut hitautta useita viikkoja - välimuistien puhdistaminen ratkaisi sen.
Välimuistin poistaminen auttoi minua 10.6: ssä, kun Apple Logicilla oli yhtäkkiä niin suuri suorittimen käyttö, että kappaletta ei voitu enää suorittaa (aiemmin). 15 keikan välimuistin poistamisen jälkeen kaikki oli jälleen täydellistä. Kiitos!
Katso myös kysymys / vastaus "Tämä" outo ryhmätemppu "saa MacBook Pron kirjautumisen, sovellukset ja järjestelmät toimimaan hitaasti hitaasti hitaasti ... mutta miksi?" URL: http://apple.stackexchange.com/questions/171862/this-weird-group-trick-makes-macbook-pro-login-apps-and-systems-run-slow-slo
#2
+8
Fishtoaster
2010-08-27 01:37:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluat tarkastella / Application / Utilities / Activity Monitor.app. Tämä kertoo sinulle, mitkä prosessit ovat käynnissä ja mikä vie eniten RAM / CPU: ta. Se näyttää myös kuinka paljon RAM-muistia käytät, kuinka paljon suorittimestasi käytät ja kuinka paljon verkko- ja kiintolevyjä teet. Tämä on the lähtökohta, jos haluat suorittaa vianmäärityksen suorituskyvyssä, koska se näyttää, missä pullonkaulat ovat ja mikä hidastaa sinua.

Käynnistyksen jälkeen minulla on, 2,53 Gt vapaata, mikään prosessi ei vie paljon suorittimen aikaa
#3
+6
Loïc Wolff
2010-08-27 01:37:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aloitan ensinnäkin kirjautumistietojesi tarkistamisen.

Avaa Järjestelmäasetukset , siirry vasemman ruudun kohtaan Accounts , valitse tilisi ja siirry Sisäänkirjautumiskohteet -välilehdelle.

Siellä luetellaan kaikki ohjelmat, jotka käynnistyvät, kun kirjaudut sisään. Poista kaikki, mitä sinun ei tarvitse suorittaa järjestelmän käynnistyksessä.

-

Yritä myös indeksoida tietokoneesi uudelleen.

Voit tehdä tämän joko asentamalla Alfredin (se on sovellusten käynnistysohjelma, mutta Tiedän, että se tarjoaa mahdollisuuden indeksoida Spotlight uudelleen yhdellä napsautuksella) tai avata Spotlight-asetukset System Preferences -kohdassa, siirry Privacy -välilehdelle ja vedä Volume, johon Mac OS X on asennettu. odota muutama sekunti ja poista se. Siellä on myös komentorivimagia, jonka todennäköisesti löydät verkkoverkoista.

Huomaa, että uudelleenindeksointi saattaa kestää kauan, riippuen tiedostojen lukumäärästä. Mutta se voi todella nopeuttaa järjestelmääsi.

Kiitos, mutta mielestäni minun on poistettava äänenvoimakkuus uudestaan ​​tietosuojatiedot. Jos ei, indeksointi poistuu käytöstä.
@Eric kurssin ulkopuolella unohdin mainita sen. jätä se vain muutaman sekunnin ajaksi ja poista se.
#4
+3
chiggsy
2011-01-26 11:25:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli tämä ongelma vanhan Macin kanssa. Varmista, että kiintolevy on täysin toimiva. Minulla oli täsmälleen samat oireet, ja kävi ilmi, että asema oli b0rk3d, ja siksi Spotlight kesti niin kauan, käynnistys kesti niin kauan.

Ja jos kuulet hauskoja ääniä (napsautus, toistuva pyöriminen ylös / alas), asema on vielä * enemmän * todennäköisesti b0rk3d.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...