Kysymys:
OS X -pääte vastaa Ctrl + Vasen / Ctrl + Oikea
Patrick Krecker
2010-09-16 05:45:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmissä voisin aina painaa ctrl + tai ctrl + ohittaaksesi sanan vasemmalle tai oikealle terminaalissa. Tekstieditorissa näyttää siltä, ​​että + / toimii, mutta päätelaitteessa ei ole noppaa. Olen etsinyt Googlesta enkä löytänyt muuta kuin Wikipedia-sivua, joka väittää, että + B / F tekee työn, mutta kaikki se on vain ∫- ja ƒ-merkkejä päätelaitteeseeni (tai ı ja Ï, jos pidän -näppäintä alhaalla). Mitään ideoita?

Seitsemän vastused:
#1
+14
adamrmcd
2011-10-24 23:47:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä ajoi minut myös hulluksi, mutta en halunnut terminaalikohtaista korjausta, koska en käytä terminaalia, ja myös SSH: n kykenemiseen OSX-ruutuuni oli käytettävä oikeita näppäinsidoksia.

En myöskään henkilökohtaisesti välittänyt -avaimesta, kuten aiemmin keskusteltiin; Halusin ylläpitää ctrl + / -yhdistelmää, johon olen tottunut Linuxissa.

Ratkaistavaksi tämän ongelman, lisäsin seuraavan ~/.profile:

  bind '"\ e [5C": forward-word'bind' "\ e [ 5D ": taaksepäin sana'bind '" \ e [1; 5C ": eteenpäin sana'bind'" \ e [1; 5D ": taaksepäin sana ' 

Huomaa kaksi ensimmäistä koskevat bashia terminaalissa ; kaksi viimeistä koskevat iTerm2 ja saapuvat ssh -yhteydet. Älä kysy minulta, miksi näppäimistön emulointi on erilainen;)

Tietääkseni löysin avainkoodit todellisuudessa tämän pinoverflow-vastauksen vihjeen ansiosta: Voit ajaa cat > / dev / null -näppäimiä tarkkailemaan avainkoodien aikana lähetettyjä avainkoodeja.

(Huomaa, että minulle kun suoritan cat > / dev / null ja paina ctrl + se tuottaa ^ [[1; 5D . Tarkka avainkoodisi voi vaihdella , mutta ensimmäinen ^ [ esitetään muodossa \ e , kuten esimerkkikoodissani näkyy.)

BTW, jos haluat katso kaikki aktiiviset bash-näppäinsidokset, suorita bind -p .

Haluan käyttää näppäintä xxd näppäimistön syötteen tutkimiseen. Näet merkin, joka näytetään kirjoittaessasi sitä, ja `xxd` lähettää arvon heksadesimaalisena, kun kirjoitat return.
Täydellinen! Aivan mitä etsin :) Ei koskaan ollut onnea tehdä yllä olevia "Sovelluskohtaisia" asetuksia, mutta tämä vain toimii!
Varmista, että ohjainta + vasenta / oikeaa reunaa ei ole määritetty sysprefien> näppäimistön> pikavalintojen> valotuksen "vaihtotilaksi".Minulla ei ollut muita aukkoja, joten näytti siltä, että näppäimistön syöttöni ei toiminut.
#2
+13
mipadi
2010-09-16 06:38:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit käyttää -näppäintä, mutta sinun on valittava vaihtoehto käyttää sitä "meta" -avaimena: alt text

Kun olet tehnyt sen, ⌥ + F ja + B toimivat odotetulla tavalla.

mahtava ... tämä on ajanut minut hulluksi pitkään. Kiitos.
Tarkista myös vaihtoehdosta http://apple.stackexchange.com/q/1391/115 mahdolliset "haitat".
Viileä vastaus. +1
#3
+6
Chris Page
2011-08-07 19:00:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mac OS X Lion 10.7: stä alkaen terminaali kartoittaa - / arvoksi esc + B / F oletusarvoisesti, joten tämä on nyt sisäänrakennettu bashille ja muille ohjelmille, jotka käyttävät näitä emacs-yhteensopivia näppäinsidoksia.

#4
+5
Robert S Ciaccio
2010-12-04 12:53:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

jos osaat käyttää vi-toimintoa, voit myös ottaa vi-viivan muokkaustilan käyttöön käyttämällä aseta -o vi .bash_profile -kentässä tai milloin tahansa komentorivillä . Sitten voit vaihtaa vi-komento- ja lisäystilojen välillä. Joten voit osua paeta ja käyttää sitten vi-komentoja navigoidaksesi rivillä:

  0 = siirry rivin alkuun $ = siirry rivin loppuun w = siirry eteenpäin yksi sana b = siirry taaksepäin yksi sana 

Kun olet saavuttanut oikean sijainnin, voit käyttää muita vi-komentoja siirtyäksesi lisäys- tai lisäystiloihin tai poistaaksesi merkkejä yksitellen jne.

En koskaan tiennyt, että voit käyttää 0 rivin alkuun, käytin aina ^
@vxjasonxv: ya, ^ siirtyy ensimmäiseen ei-välilyöntiin, 0 siirtyy ensimmäiseen sarakkeeseen (jonka olet todennäköisesti jo huomannut, mutta ajattelin heittää sen siellä muille: P)
OH Vau, JOS PAREMPI, en ollut vielä huomannut sitä! Voi ihminen, se ^ -toiminnon (ensimmäinen ei-välilyönti) kiusasi minua aina. Kiitos.
Tietysti `ESC ^` on hieno, kun tarvitset sitä, se on vain ärsyttävää, kun halusit tehdä jotain muuta kokonaan :)
#5
+3
Agos
2010-12-04 21:00:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Avaa pääte, siirry asetuksiin, näppäimistö. Luettelosta löydät "ctrl-kohdistin oikealle" ja "ctrl-kohdistin vasemmalle".
Vaihda niille määritetyt toiminnot vastaavasti "\ 033f" ja "\ 033b", ja voit käyttää + ja ctrl + liikkua menettämättä alt-avainta.

#6
+2
Derek Morrison
2010-12-24 21:08:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikuttaa siltä, ​​että esc + B ja esc + F on oletusarvoisesti kartoitettu siirtymiseksi alkuun ja sanojen loppu. Vaikka järjestelmässäni et voi pitää esc -näppäintä painettuna, sinun on painettava sitä uudelleen jokaisen sanan kohdalla.

Esc ei ole koskaan muokkaaja, se menee vain "Escape" -tilaan, kun painat sitä, pidät sitä modaalisena tapana tehdä asioita, toisin kuin shift / ctrl / meta jne. (Muuten Readline-järjestelmässä).
#7
  0
Keith Knauber
2016-07-15 23:01:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käyttöjärjestelmän uusin versio yhdistää tämän Spacesiin.Vaikka Spaces olisi kytketty pois päältä, pikanäppäimet voivat silti saada oikosulun tähän piilotettuun paikkaan:

Terminal.app-kursorinäppäimet: poista järjestelmäasetukset käytöstä -> pikakuvakkeet -> tehtävän hallinta -> siirrä vasemmalle välilyöntiTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...